25n
25N
25N

Paterna executarà aquest 2020 en el polígon de L’Andana l'obra més important de les últimes dècades

Paterna executarà aquest 2020 en el polígon de L’Andana l'obra més important de les últimes dècades
22/07/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’empresa mixta Aigües de Paterna, instal·larà un nou col·lector en el polígon industrial de L’Andana per a millorar l’evacuació d’aigües pluvials de la zona i solucionar els problemes d’inundacions i embassades que es produeixen en el lloc quan plou.

Així ho ha anunciat avui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta de l’Associació Empresarial L’Andana, Carmen Pi acompanyat per la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, la gerent d’Aigües de Paterna, Carolina Belda i el Coordinador d’Àrea d’Indústria, Empreses i Universitat, José Mª Martínez per a explicar-li el projecte, que suposa una inversió de 247.915 euros i amb el qual es dona resposta a una reivindicació històrica.

Amb l’execució d’aquest nou col·lector, el consistori vol millorar la capacitat d’evacuació de la xarxa de sanejament existent que, en l’actualitat, provoca inundacions en el punt més baix de l’avinguda de la Indústria del polígon i en algunes de les empreses allí situades, ja que aquesta xarxa no té capacitat prou per a evacuar totes les aigües pluvials ni disposa d’un sistema de drenatge adequat.

Així mateix, tal com ha explicat l’Alcalde Sagredo “amb aquesta solució, es pretén també alleujar i millorar la resposta de la xarxa municipal de pluvials que recorre la ronda de la Química, així com la captació de les aigües pluvials en l’accés al carrer dels Noves Tecnologies, en connectar al pluvial existent una reixeta transversal”.

Per part seua, Carmen Pi ha manifestat que “es tracta d’una importantíssima actuació municipal en el polígon, la de majors dimensions en els últims 20 anys, i amb ella s’atallen els històrics problemes d’inundacions que es produeixen quan plou i que els empresaris de la zona anem reclamant des de fa dècades”.

Així mateix, l’actuació millorarà el trànsit de vehicles i repercutirà en el desenvolupament i bon funcionament de les empreses i activitats del polígon.

El nou col·lector, de 600 mm de diàmetre i una longitud aproximada de 312 metres, discorrerà pel centre del carril adreça Lloma Llarga de l’Avinguda de la Indústria i recollirà les aigües d’escolament captades mitjançant reixetes longitudinals en accessos a parcel·les i altres punts estratègics. La infraestructura arrencarà en els voltants de la sortida de l’Estació de Servei del polígon industrial de L’Andana i es prolongarà fins a l’última rotonda situada en la sortida de l’extrem Aquest del polígon industrial per a entroncar amb el col·lector actual DN 600 mm i que aboca al barranc d’Endolçà.

Aquesta actuació s’emmarca en el llistat d’inversions en millores d’infraestructures que està duent a terme l’Ajuntament de Paterna, a través de l’Àrea d’Indústria, Empreses i Universitat que dirigeix el mateix Alcalde, en tots els polígons de la ciutat per a enfortir i millorar el desenvolupament i competitivitat de l’activitat econòmica de les empreses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tres =