25n
25N
25N

Paterna edita un calendari protagonitzat per dones i col·lectius que han contribuït a lluitar contra la Covid 19

Paterna edita un calendari protagonitzat per dones i col·lectius que han contribuït a lluitar contra la Covid 19
03/02/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha editat un calendari protagonitzat per dones i col·lectius que han contribuït a lluitar contra la COVID-19 des que es deslligara la crisi sanitària.

Tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Isabel Segura, “amb aquest almanac hem volgut visibilitzar el paper de les dones de Paterna que han fet un pas al capdavant durant la pandèmia i agrair la labor que han exercit. No estan totes, perquè la llista és immensa, però aquest calendari ens serveix per a retre homenatge a totes i cadascuna d’elles”.

Aquest calendari està inaugurat per veïnes del municipi del sector sanitari, representant a un dels col·lectius que han estat i estan en primera línia en la lluita contra el coronavirus.

El mes de febrer el protagonitza l’Associació de dones de Santa Rita, des de la qual van confeccionar milers de mascaretes que van repartir gratuïtament als veïns i veïnes de la ciutat.

Les dones al capdavant de comerços locals (març) i les hostaleres (juny) també estan representades, destacant la seua capacitat de transformació i emprenedoria per a seguir prop dels seus clients durant tota la crisi sanitària.

En el calendari s’agraeix també la labor de les dones de l’empresa municipal Gespa (abril) i de les quals formen part de l’àrea d’Inclusió Social i Igualtat, que han atés milers de ciutadans per a donar-los assistència i perquè a Paterna tots els veïns i veïnes tingueren les seues necessitats bàsiques cobertes.

També, l’almanac reflecteix el paper de les dones que formen part de les forces de seguretat, des de la tasca de desinfecció i descontaminació duta a terme per les militars del Regiment NBQ nº1 (juliol), la de les agents de la Policia Local (agost), en primera línia de l’assistència social i humanitària, i el treball d’aquelles que formen part de Protecció Civil (desembre).

En el calendari també es destaca l’esforç de les mares que han teletreballat (setembre), el de les professores (octubre) i les dones que formen part d’associacions de la ciutat (mes de novembre) com AFEMPES, Fundació Secretariado Gitano, Càritas Parroquial, Jovesolides o Projecte Promujer La Coma.

“Sabem” – ha precisat la regidora Segura – “que aquest calendari representa només a una xicoteta part de totes aquelles persones que s’han esforçat per a lluitar contra el coronavirus i garantir que ningú es quedara arrere durant aquesta pandèmia, però ens serveix per a agrair a tots els col·lectius i entitats que han sigut exemple de compromís i solidaritat”.

L’Ajuntament ha editat mil exemplars d’aquest calendari, que es distribuirà en associacions, comerços i centres municipals a partir de la setmana vinent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 20 =