caixa popular

Paterna celebra 10 anys de Defensoria del Veí

Paterna celebra 10 anys de Defensoria del Veí
16/05/2017 -

Paterna ha celebrat hui una jornada sobre la implantació de la figura del Defensor del Veí en els ajuntaments. Una iniciativa amb què s’ha commemorat la celebració d’una dècada des que aquesta figura es va crear en la localitat.

Aquesta figura, concebuda per a promoure la participació veïnal, fomentar la transparència institucional i que actua com a intermediària entre l’administració local i els veïns, té com a objectiu vetlar pel compliment dels drets de la ciutadania.

En aquest últim any, l’Oficina del Defensor del Veí de Paterna ha tramitat un total de 477 expedients. D’ells, 217 han sigut per a rebre informació, recomanacions, mediació o assessorament; i 190 han estat relacionats amb temes de desnonaments, mentre que els 70 restants han arreplegat altres queixes.

Quant al Servici de Mediació Hipotecària, que es presta a través d’un conveni amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, cal destacar que només en el que portem del 2017 ha tramitat ja 130 expedients, 43 relacionats amb desnonaments i la resta amb clàusules sòl.

L’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha inaugurat la jornada i ha destacat que “durant tot aquest temps, ha sigut de gran utilitat per a tots els nostres ciutadans i ciutadanes”. I ha mencionat directament la Defensora del Veí de Paterna, María Antonia Moreno, “cuya proximitat, implicació i disposició han permés dinamitzar aquesta Oficina i consolidar-la com un punt de referència ciutadana de resolució de dubtes relacionades amb tot tipus de tràmits administratius”.

Per la seua banda la Defensora del Veí de Paterna, María Antonia Moreno, ha destacat amb èmfasi “la gran oportunitat que ha suposat el meu treball per a poder acostar-me als problemes i necessitats dels veïns de Paterna durant la dècada que va portar en el càrrec.”

La figura del Defensor del Veí només està present en cinc municipis de la Comunitat Valenciana. A la jornada de hui han assistit també representants d’altres comunitats autònomes com Catalunya, País Basc o Mallorca.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − set =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris