25n
25N
25N

Paterna dedica la sala d'exposicions del Gran Teatre a l'artista local “Jeroni”

L’Ajuntament ret homenatge a l’aquarel·lista paterner, coincidint amb el primer aniversari de la seua mort, posant-li el seu nom a la sala d’exposicions del Gran Teatre Antonio Ferrandis

Paterna dedica la sala d'exposicions del Gran Teatre a l'artista local “Jeroni”
18/06/2020 -

Paterna ret homenatge, coincidint amb el primer aniversari de la seua mort, a l’artista local Josep Herrero i García, més conegut com a “Jeroni”, dedicant-li la sala d’exposicions del Gran Teatre que, des d’avui, portarà el seu nom.

Aquesta iniciativa va ser aprovada per unanimitat en el ple de l’Ajuntament per a recordar a aquest paterner il·lustre tan volgut i que va deixar un gran llegat artístic i cultural, destacant internacionalment com a aquarel·lista.

“Jeroni”, tal com li agradava fer-se cridar en honor al seu avi, va néixer a Paterna en 1939. Orgullós, va estudiar a l’escola pública Cervantes i va treballar com a pintor de ceràmiques a Manises. Després d’assistir a l’Escola d’Arts i Oficis de València, aviat va començar a destacar com a aquarel·lista per la seua qualitat tècnica i el tractament de la llum i el color que sempre ha caracteritzat la seua obra.

L’artista, membre de l’Ateneu Cultural, va col·laborar en múltiples ocasions amb l’Ajuntament de Paterna, realitzant exposicions en les quals el públic podia gaudir de les seues aquarel·les, lloades per la crítica nacional i internacional, i que formen part de diverses col·leccions privades de pintura.

De fet, la sala d’exposicions “Jeroni” obrirà al públic dilluns que ve amb una mostra d’obres cedides per l’Ateneu Cultural, del qual era membre l’artista paterner.

Josep Herrero i García va viure sempre a Paterna, encara que, enamorat del paisatge, va viatjar per tota Espanya buscant inspiració per a les seues obres, seleccionades i premiades en múltiples certàmens provincials i nacionals.

“Jeroni” va ser profeta en la seua terra, reconegut en l’àmbit cultural de Paterna i molt volgut pels veïns i veïnes. Va treballar intensament fins al final dels seus dies, malgrat la malaltia contra la qual va lluitar durant anys, i a la qual ell deia el cigronet.

En 2019, dos anys després que ho fes el seu germà Ramón, reconegut director de música, “Jeroni” moria a Paterna a l’edat de vuitanta anys. Va ser acomiadat per centenars de paterners i paterneres que li van retre homenatge, agraint-li el llegat cultural i artístic que va deixar després d’una vida de dedicada a la pintura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − sis =