25n
25N
25N

Paterna crea un aparcament dissuasiu i videovigilat en l'estació de metro de La Vallesa

Paterna crea un aparcament dissuasiu i videovigilat en l'estació de metro de La Vallesa
26/04/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha habilitat en l’estació de Metrovalencia de La Vallesa un aparcament dissuasiu i videovigilat amb capacitat per a 100 vehicles. Així ho ha anunciat la Tinenta d’Alcalde de Mobilitat, Nuria Campos, que ha explicat que “després d’un estudi realitzat pel Departament de Trànsit de la Policia Local de Paterna s’ha determinat que aquesta estació està infrautilitzada i que la creació d’un estacionament dissuasiu podrà millorar el seu ús, oferint una alternativa efectiva als veïns i veïnes de la zona”.

Els aparcaments dissuasius són bosses d’estacionaments per a vehicles privats situats en zones estratègiques i que permeten als seus usuaris connectar amb grans centres urbans a través de transport públic, deixant el seu vehicle estacionat i accedint a la ciutat mitjançant eixe transport públic.

Paterna compta amb sis estacions en la Línia 2 de Metrovalencia, Campament, Paterna, Santa Rita, Fuente del Jarro, La Canyada i La Vallesa, i disposa d’estacionaments dissuasius en la de Paterna (23 places), la de Fuente del Jarro (52 places) i l’estació de Santa Rita (133 places). Amb aquesta actuació, s’afigen ara aquestes 100 places que comptaran amb sistema de videovigilància per a major seguretat dels vehicles estacionats en ella.

En l’estudi realitzat per la Policia Local de Paterna es va concloure que el baix ús d’aquesta estació de metro es devia, fonamentalment, al fet que es troba en un nucli de població en el qual tots els habitatges són unifamiliars aïllades i amb poca densitat de població.

Tenint en compte les característiques de la zona, s’ha dut a terme la creació d’aquest aparcament dissuasiu que, a més, pot ajudar a descongestionar els carrers adjacents a l’estació de La Canyada, a només 1,5 km, que molts veïns i veïnes utilitzen per a deixar el cotxe i agafar el metro.

“A més – ha precisat la Tinenta d’Alcalde Campos – aquest estacionament promou l’ús de transports més sostenibles, reduint l’ús de l’automòbil particular”. També s’ha reforçat la senyalització informativa amb l’objectiu de facilitar als usuaris i usuàries l’accés a aquest estacionament i a l’estació de metro de La Vallesa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =