25n
25N
25N

Paterna coordina una de les xarxes temàtiques de la Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores

Paterna coordina una de les xarxes temàtiques de la Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores
17/05/2021 -

L’Ajuntament de Paterna coordina aquest any 2021 una de les xarxes temàtiques que organitza la Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores.

Es tracta de la Xarxa de Metodologies col·laboratives i cooperatives per a la relació i l’intercanvi interdepartamental en l’administració local, de la qual formen part un total d’11 ciutats espanyoles i que té com a objectiu millorar la interacció entre tècnics municipals de diferents àrees per a dur a terme els objectius de Ciutat Educadora.

Concretament, la regidoria d’Educació i Atenció a la Infància de l’Ajuntament està al capdavant del grup Models i Metodologies, que està investigant models i maneres d’interactuar a fi d’elaborar un informe que servisca com a eina de treball a la resta de ciutats que conformen aquesta xarxa.

Tal com ha explicat el regidor d’Educació i Atenció a la Infància, David Fortea “la importància que Paterna lidere una de les xarxes temàtiques reconeix la implicació i trajectòria del treball que realitzem des de l’equip municipal en matèria educativa en el desenvolupament dels objectius de Xarxa, i que ens permet coordinar a ciutats tan importants com Vitòria o Mallorca”.

El grup de treball liderat per Paterna es reunirà quinzenal i/o mensualment fins a setembre, mes en què es presentarà l’informe interactiu que permetrà a la resta de ciutats posar en pràctica les metodologies i formes de millora de la interacció interdepartamental municipal.

Paterna forma part, des de 2017, de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, composta per més de 500 municipis de 36 països de tot el món, així com de la RESE (Red Española de Ciudades Educadoras).

Aquesta entitat sense ànim de lucre té com a objectiu impulsar, dins dels governs locals, la dimensió educativa de cara a la ciutadania, creant experiències d’aprenentatge transversals per a tots els habitants, promovent ciutats més igualitàries, sostenibles i solidàries.

Els municipis que formen part d’aquesta xarxa són, a més de Paterna, L’Hospitalet, Rivas Vaciamadrid, Sant Cugat del Valles, Sant Feliu de Llobregat, Villena, Vitòria-Gasteiz, Medina del Campo, Sant Just Desvern, Mislata i Sant Joan D’Alacant

Des de la Xarxa Espanyola de Ciutats Educadores es parteix de la investigació per a explorar en temes com la segregació escolar, els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les ciutats o la participació infantil en la societat, entre molts altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 18 =