25n
25N
25N

Paterna controla l'espai aeri per evitar que es cometen infraccions amb drons particulars

Paterna es troba dins l’Espai Aeri Controlat de la zona de l’aeroport de Manises

Paterna controla l'espai aeri per evitar que es cometen infraccions amb drons particulars
24/01/2020 -

La Unitat de Medi Ambient i la Unitat de Vigilància d’Emergències amb drons de la Policia Local de Paterna està controlant l’espai aeri de la ciutat per evitar les infraccions comeses per l’ús de RPAs (Aeronaus Pilotades Remotament).

Tal com ha explicat la Tinent Alcalde de Seguretat, Nuria Campos, “cal recordar que Paterna es troba dins de l’Espai Aeri Controlat de la zona d’influència de l’Aeroport de Manises i que, per tant, cal evitar qualsevol incidència que podria causar un elevat risc per a la circulació aèria.”

En aquest sentit, Campos ha destacat que, en aquest espai, es troba prohibit fer ús de RPA a una distància mínima de 8 km de l’aeroport, sota cap circumstància no autoritzada per l’autoritat aèria competent.

En els últims mesos, després de les investigacions i controls realitzats per les unitats de Medi Ambient i de Vigilància d’Emergència amb Drons, s’han emplenat quatre expedientes-propostes de sanció davant l’Agència Estatal de Seguretat Aèria.

En els citats expedients s’ha denunciat la utilització de RPAs en condicions que comprometen la seguretat, tant la dels ciutadans com la del trànsit aeri, ja que s’han detectat vols d’aquests drons sobre habitatges i damunt d’infraestructures sensibles com a autovies o línies fèrries.

Així mateix, tal com ha informat la Tinent Alcalde Campos, “en alguns casos, s’ha comprovat que els drons han pres imatges dels habitatges, fets que poden atemptar contra la intimitat de les persones.”

És per això que, després dels esbrinaments pertinents, s’han traslladat els esmentats expedientes a AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria), enfrontant-se els responsables a possibles sancions econòmiques de quanties entre els 12.000 i els 16.000 €.

Per últim, Nuria Campos ha recordat que els propietaris de RPAs poden informar-se de les condicions i prohibicions de vols en la pàgina web www.enaire.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 19 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa