25n
25N
25N

Paterna comença les obres de la nova xarxa d'evacuació de pluvials

Paterna comença les obres de la nova xarxa d'evacuació de pluvials
03/02/2021 -

L’Ajuntament de Paterna, a través d’Aigües de Paterna, ha començat aquesta mateixa setmana les obres de la nova xarxa d’evacuació de pluvials que evitarà les inundacions que es produeixen en aquesta àrea industrial quan hi ha fortes precipitacions.

“Amb aquesta actuació – ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos -“volem donar solució a l’històric problema d’inundacions que es produeixen en l’avinguda principal del polígon en episodis de forts pluges i que acaben afectant el funcionament habitual de l’activitat industrial així com al trànsit rodat”.

Els treballs d’execució del col·lector, que han sigut adjudicats per 211.650 euros i tenen una duració aproximada de 4 mesos, s’estan desenvolupant en l’Avinguda de la Indústria i contemplen un pla de desviament al trànsit per fases, adaptat a les activitats industrials diàries, de manera que es permeta en tot moment l’accés a les empreses situades en aquesta avinguda i la menor interferència amb el desenvolupament normal l’activitat de les aproximadament 35 empreses de L’Andana i l’entrada i eixida dels 550 treballadors del parc empresarial.

El nou col·lector, de 600 mm de diàmetre i una longitud de 312 metres, discorrerà pel centre del carril València/LlomaLlarga de la referida Avinguda de la Indústria, que és el principal vial d’aquesta àrea industrial, i recollirà les aigües captades mitjançant reixetes longitudinals en accessos a parcel·les i altres punts estratègics.

La infraestructura arrancarà en els voltants de l’eixida de l’Estació de Servei del polígon industrial de L’Andana i es prolongarà fins a l’última rotonda situada en l’eixida de l’extrem est del polígon industrial per a entroncar amb el col·lector actual, a l’altura d’Azulejos Solá, i que aboca al barranc d’enDolça.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament no sols resol el problema d’inundacions de la zona, sinó que també aconsegueix alleujar i millorar la resposta de la xarxa municipal de pluvials que recorre la Ronda de la Química, així com la captació de les aigües pluvials en l’accés al carrer dels Noves Tecnologies, en connectar al pluvial existent una reixeta transversal.

Les inundacions en aquesta zona es deuen a una depressió del terreny en la qual es recepciona gran quantitat d’escolament procedent, principalment, del mateix vial i dels patis de les empreses. A això, se suma la falta de capacitat de desguàs de la xarxa de sanejament existent actualment per a precipitacions d’intensitat moderada i intensa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 17 =