25n
25N
25N

Paterna comença a tractar el seu arbratge amb endoteràpia i solta de fauna útil per a prevenir-lo de plagues i malalties

La ciutat continua apostant per mètodes respectuosos amb el medi ambient per a la cura dels seus arbres com són l’endoteràpia i la solta de fauna útil

Paterna comença a tractar el seu arbratge amb endoteràpia i solta de fauna útil per a prevenir-lo de plagues i malalties
13/05/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’empresa municipal Gespa, ha començat a intervenir en l’arbratge de la ciutat amb diferents tractaments fitosanitaris per a prevenir plagues i malalties en la població arbòria i controlar la població d’insectes causants.

D’aquesta manera, s’estan combinant els tractaments amb endoteràpia amb la solta de fauna útil. En concret, per al control de la psila, a la fi d’abril es va començar amb la solta de fauna útil (4.000 anthocoris nemoralis) en la zona de Benimar, C/ Conde Montornés, C/Vicente Lerma, C/Blasco Ibáñez, etc.) i durant aquesta setmana està prevista una segona solta de 2.500 anthocoridos per a complementar la lluita en Cercis.

També durant aquesta setmana es realitzarà la primera solta de fauna útil en l’arbratge del nucli urbà per al control del pugó en Jacaranda mimosaefolia. En aquesta primera intervenció es preveu una solta de 8.000 unitats d’Adalia bipunctata, així com 20.000 mòmies de Aphidius colemani.

D’altra banda, s’ha aplicat producte fitosanitari mitjançant endoteràpia en els gairebé 100 ficus de l’Avinguda 1r de Maig per a mitigar les molèsties generades per la psila, injectant el producte fitosanitari en els seus troncs, distribuint-se aquest per tota la copa i generant una persistència del producte en aquesta.

Paral·lelament, s’estan realitzant labors de control del morrut roig en aproximadament un centenar de palmeres municipals situades al jardí d’Alborgí, el carrer Major, el baixador de Santa Rita, l’entorn del cementiri municipal i algunes localitzacions de la Canyada, en les quals s’ha aplicat un tractament amb el fong entomopatógeno beauveria bassiana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + divuit =