25n
25N
25N

Paterna comença la seua conversió a Ciutat 30

Paterna comença la seua conversió a Ciutat 30
05/03/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha començat la conversió de la ciutat en Zona 30 després d’aprovar-se en ple la modificació de l’actual ordenança de trànsit.

D’aquesta manera, l’ordenança s’adaptarà al Reglament General de Circulació, rebaixant el límit de velocitat en via urbana de 40 km/h a 30 km/h en aquells carrers que compten amb un sol carril per sentit de circulació.

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos “l’objectiu d’aquesta modificació és millorar la seguretat viària a Paterna i reduir la sinistralitat, a més d’aconseguir reduir també les emissions de CO₂, la qual cosa suposarà un impacte positiu en l’entorn”.

Perquè la nova ordenança es materialitze com més prompte millor, des de la Policia Local ja estan canviant la senyalística existent, que haurà de ser substituïda per a adaptar-se a la nova velocitat màxima permesa.

A més, la nova normativa de trànsit regularà els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) coneguts com a patinets elèctrics, perquè el seu ús siga compatible amb la resta d’usuaris de la via, i inclourà la regularització de zones 10, 20 i 30 en carrers d’ordenació urbanística molt antiga, en les quals els vianants tindran ara la prioritat sobre els vehicles.

“Des de l’Executiu socialista continuem treballant per a fer de paterna una ciutat més amigable, millorant la seguretat viària i afavorint una convivència urbana adequada, ja que entenem que les ciutats han de trobar un equilibri entre vianants i vehicles”, ha afirmat Campos.

Finalment, la Tinenta Alcalde ha volgut destacar l’esforç que s’està fent des de l’Ajuntament per a “garantir una mobilitat més sostenible, apostant per mitjans de transport menys contaminants, més econòmics i accessibles per a totes les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =