25n
25N
25N

Paterna combat la plaga de l'insecte psila amb un nou tractament

Paterna combat la plaga de l'insecte psila amb un nou tractament
05/04/2017 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de l’Àrea d’Infraestructures, ha posat en marxa una actuació de control biològic dirigida a combatre l’insecte psila i per la qual es tractaran més de 300 arbres del terme municipal, en concret a l’espècie cercis siliquastrum.

“Este nou tractament s’emmarca en el programa de gestió integral de plagues que estem duent a terme des de l’Ajuntament i que compta amb un protocol que prioritza la lluita biològica amb productes orgànics enfront de productes químics” ha declarat la regidora d’Infraestructures Nuria Campos.

La psila, és una xicoteta xitxarra que en l’edat adulta a penes supera els 2-3 mil·límetres i que segrega una melassa que facilita la dispersió de la negreta, un fong que dificulta la fotosíntesi i taca la planta. A més també embruta la via pública així com els cotxes o el mobiliari urbà que es trobe davall l’arbre

Per a combatre l’insecte, des de l’àrea de Zones Verdes de l’empresa municipal Gestió i Servicis de Paterna, s’estan realitzant soltes selectives d’Anthocoris Nemoralis, un chinque depredador natural de Psilas, que resulten completament inofensius tant per a l’arbre com per a les persones. Aquest tipus de xinxa també s’empra en el control de les plagues de pugons, trips, àcars, ous de lepidòpters i pol·len.

El tractament biològic consisteix a col·locar caixetes amb la xinxa en els diferents arbres afectats perquè s’encarreguen de combatre la plaga. L’Ajuntament, que ja ha començat a tractar els arbres del nucli urbà, farà extensible la mesura als diferents barris de Paterna.

L’insecte psilas afecta especialment l’espècie arbòria cercis siliquastrum, coneguda comunament com a Arbre de l’amor, típica de climes mediterranis que en arribar la primavera s’ompli de flors roses. En total s’ha planificat el tractament de 310 exemplars, 210 en els pròxims dies a què se sumaran altres 100 en una segona fase d’ací a vint dies.

Finalment, la regidora Campos, ha afirmat que “des de el govern advoquem per la lluita biològica enfront de la utilització de productes químics, en l’eliminació de plagues com la processionària, pugó en jacarandas o el psila en cercis, que encara que més costós, és més respectuós amb el mig ambiente”.

A més en eixe sentit, ha recordat que la lluita biològica és una alternativa més segura, ja que”és completament innòcua per als sers humans i animals i suposa un aliat per a l’arbre en establir-se una situació d’equilibri en la fauna que l’habita”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

museo prehistoria