25n
25N
25N

Paterna col•labora amb el Col•lectiu de Joves de la Coma per a formar en agricultura ecològica a aturats del barri

L’acord, subscrit entre l’Alcalde de Paterna i el President del Col•lectiu busca aprofitar i recuperar l’horta paternera per a fomentar l’ocupació entre els joves aturats en risc d’exclusió social

14/06/2016 -

L’Ajuntament de Paterna ha firmat un conveni amb el Col·lectiu de Joves de La Coma per a col·laborar en el finançament d’accions formatives i de foment de l’economia social entre els veïns i veïnes desempleados/as este barri d’acció preferent.

Este acord, que ha sigut subscrit entre l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo i el President del Col·lectiu de Joves de la Coma, Luis Paris, permetrà, per mitjà d’una subvenció anual de 40.000 euros, la consolidació del projecte d’agricultura ecològica denominat Hort Multiverso que es desenrotllarà en el Centre de Formació Mediambiental “Julia” (La Granja).

Este projecte té com a objectiu acostar a la naturalesa a les persones amb alt risc d’exclusió social, proporcionant-los formació teòrica i pràctica sobre horticultura com a teràpia que els permet aprendre i cooperar així com adquirir nous coneixements i relacions socials.

A través d’este acord, el consistori col·labora en el foment de la formació, tant a nivell professional com d’aficionat, dels jóves de la Coma en tècniques d’agricultura ecològica, incorporant-los a l’horta i fent-los recuperar la il·lusió.

Un altre dels propòsits d’este conveni és revitalitzar l’horta paternera, atraient gent jove que permetrà el relleu generacional i, al mateix temps, recuperar la terra com a font de producció i alternativa laboral.

D’esta manera, a més d’allò que s’ha exposat, per mitjà d’este acord l’Ajuntament contribuïx a sensibilitzar la població paternera sobre el valor que té l’activitat hortícola i com és de saludable el consum de productes ecològics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 18 =