25n
25N
25N

Paterna és la ciutat d'Espanya amb major mobilitat de població al dia

La capital de l’Horta Nord rep diàriament unes 24.390 persones

Paterna és la ciutat d'Espanya amb major mobilitat de població al dia
25/02/2021 -

Paterna ocupa el primer lloc en el rànquing de capitals de província i ciutats de més de 50.000 habitants que major mobilitat general de població registra diàriament en el seu terme municipal, tant per la gent que entra com per la que sale.

Així es desprén de l’Estudi sobre mobilitat de la població a partir del posicionament dels telèfons mòbils realitzat per l’Institucional Nacional d’Estadística (INE) durant el període comprés entre juliol i desembre de 2020 i calculat sobre la xifra de població que maneja l’INE de 70.195 persones.

Segons aquest informe, Paterna rep diàriament una mitjana de 24.390 persones no residents a la ciutat, mentre que són 16.997 els paterners i paterneres que ixen d’ella al dia i 38.228 els veïns i veïnes que es mantenen dins del terme municipal.

Tot això suposa que sobre la seua població total, la ciutat rep un 34,75% de gent de fora i saca un 24,21%, la qual cosa la converteix en la primera ciutat d’Espanya de les seues característiques amb major mobilitat de població al dia.

En funció d’aquestes dades, l’estudi també revela que la població detectada durant el dia a la ciutat aconsegueix les 62.618 persones, per la qual cosa la ciutat tan només experimenta una variació de població de 7.393 persones.

Pel que fa als destins als quals es dirigeixen els veïns i veïnes de quan ixen de Paterna, l’estudi reflecteix un total de 98 destins diferents, sent València, Manises, Burjassot i Quart de Poblet els municipis que major número de paterners reben.

Quant a les localitats d’origen, a Paterna arriba població de 108 orígens diferents, sent de nou les localitats veïnes les que més visiten la capital de l’Horta Nord, preferentment de Burjassot (1.465 persones), Manises (1.217 persones), Quart de Poblet (821 persones), Bétera (773 persones) i Mislata (706 persones).

Les dades d’aquest estudi evidencien l’enorme flux de persones que manté diàriament Paterna, una de les principals ciutats receptores de població de la província de València i de la Comunitat degut, fonamentalment, al seu enorme potencial industrial, amb 6 polígons empresarials i a la seua àmplia oferta educativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =