caixa popular

Paterna torna a convocar el Xec Emprenedors

Paterna torna a convocar el Xec Emprenedors
05/06/2017 -

Amb l’objectiu de continuar fomentant i impulsant l’autoocupació i la creació d’activitat empresarial independent en el municipi, l’Executiu municipal de Paterna ha tornat a convocar, per segon any consecutiu, el Xec Emprenedors 2017.

Tal com ha explicat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, responsable també de les àrees d’Empresa, Universitat i Polígons Industrials, “aquesta ajuda – que va ser aprovada per unanimitat en el ple d’aquest mes de maig i està dotada inicialment amb una partida pressupostària de 75.000 € – és una mostra més de la ferma aposta i suport del Govern local pel desenvolupament econòmic i l’ocupació a la nostra ciutat”.

El primer edil ha destacat la utilitat i el bon acolliment que aquestes ajudes a fons perdut tenen entre la ciutadania paternera i, referent a això, ha indicat que “en 2016 s’han tramitat 90 sol·licituds de Xec Emprenedor” al mateix temps que ha destacat “l’esforç pressupostari que realitza el consistori per seguir recolzant l’emprenedoria i la creació de noves oportunitats laborals així com la rapidesa de l’Ajuntament a fer efectiu el pagament als seus beneficiaris, que oscil·la entre els 30 i els 45 dies des que s’aprova la sol·licitud”.

Sagredo ha assenyalat a més que aquestes ajudes han permés obrir a Paterna prop d’un centenar de nous negocis que han contribuït a la riquesa i diversitat del teixit empresarial local amb diferents activitats que van des d’un quiosc o una copisteria fins a un taller mecànic o una perruqueria.

En aquest sentit, Sagredo també ha recordat que Paterna és pionera a la Comunitat Valenciana en la creació de programes de suport a l’emprenedor i que en aquest 2016, “l’Ajuntament de Paterna ha sigut dels pocs consistoris que ha concedit ajuda econòmica a noves activitats generades en el seu terme municipal”.

El Xec Emprenedors una ajuda a fons perdut, que no es concedia des del 2011, i que l’equip de govern va recuperar l’any passat per recolzar i fomentar la creació d’activitat empresarial en el municipi i que poden sol·licitar tots aquells veïns i veïnes aturats/des que obrin un negoci al poble al llarg d’aquest 2016.

La quantia del Xec Emprenedor va des dels 800 euros fins als 1.400 euros, depenent de la situació del beneficiari, si és autònom en règim general, menor de 35 anys, major de 45 anys o aturat de llarga durada, discapacitat, víctima de violència de gènere o persona en exclusió social.

Podran acollir-se a aquestes ajudes, tots aquells autònoms/es, empreses individuals i micropymes que donen d’alta una nova activitat laboral en el terme municipal de Paterna des de l’1 de gener fins al 30 de novembre de 2017, tots dos inclusivament, sempre que mantinguen l’activitat objecte de la subvenció un mínim de 12 mesos.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris