25n
25N
25N

Paterna posa en marxa càpsules de formació per a impulsar l'ocupabilitat del veïnat

Paterna posa en marxa càpsules de formació per a impulsar l'ocupabilitat del veïnat
02/06/2021 -

L’Ajuntament de Paterna ha posat en marxa aquesta setmana les càpsules de formació per a impulsar l’ocupabilitat i possibilitats d’ocupació de col·lectius més vulnerables com a dones, joves menors de trenta anys i persones en risc d’exclusió social.

El tinent alcalde de Protecció a les persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández, ha explicat que “aquestes accions formatives vinculades a itineraris d’inserció, coneguts com a cabines o càpsules formatives tenen com a objectiu fomentar l’ocupació, amb especial recalcament en la perspectiva de gènere, i augmentar les possibilitats d’inserció laboral de les persones en situació de desocupació”.

D’aquesta manera, el passat 31 de maig es va iniciar la primera de les càpsules de formació que es desenvoluparan fins al mes de novembre i a les quals podran accedir tots/as els veïns/as de Paterna que estiguen inscrits en l’Agència de Col·locació de l’Ajuntament de Paterna.

Un total de 105 persones podran beneficiar-se d’aquestes accions i l’admissió a cada cabina formativa serà per rigorós ordre d’inscripció, període que s’obrirà aproximadament tres setmanes abans de l’inici de l’acció.

Les càpsules de formació versaran sobre diferents temàtiques que ajudaren els/as participants a millorar les seues competències de cara a l’ocupació.

En aquest sentit, es realitzaran accions sobre la millora física i mental, potenciant l’autoestima, sobre la gestió del temps i la presa de decisions o sobre la modalitat del teletreball i les seues particularitats.

A més, també es durà a terme una acció específica sobre dones i els seus drets laborals i personals i una de màrqueting personal i professional.

Aquestes cabines formatives formen part de l’estratègia d’impuls de l’ocupació de l’Agència de Col·locació Municipal de la Regidoria d’Ocupació que desenvolupa diversos programes com el POEFE o els Clubs d’Ocupació per a proporcionar eines i ajudar els veïns i veïnes de Paterna a trobar ocupació.

A més, fa uns mesos el consistori va estrenar una APP per a facilitar el contacte i la comunicació dels serveis municipals amb els paterners i paterneres en cerca de treball, i que permet accedir a accions formatives, ofertes de treball i assessorament per part dels tècnics de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 15 =