25n
25N
25N

L'Ajuntament de Paterna llança una campanya per prevenir l'addicció a les noves tecnologies

La iniciativa ofereix ferramentes perquè tant els joves com les seues famílies puguen detectar comportaments de risc i evitar addiccions

L'Ajuntament de Paterna llança una campanya per prevenir l'addicció a les noves tecnologies
24/01/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) ha llançat una campanya per a conscienciar sobre la importància de fer un bon ús de les noves tecnologies d’Informació i Comunicació entre els joves del municipi de manera que es previnga l’addicció.

Tal com ha explicat el Tinent d’Alcalde de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació, Julio Fernández “els joves i adolescents constitueixen el grup més influenciat per les noves tecnologies, el que pot derivar en alguns casos amb problemes com addiccions, aïllament o pèrdua de control per un ús incorrecte o excessiu”.

Per això, Fernández ha destacat la importància d’aquesta campanya “que ofereix eines perquè tant els joves com les seues famílies puguen detectar comportaments de risc i actuar en conseqüència”.

La iniciativa inclou, a més de xarrades en els diferents centres educatius del municipi, el repartiment d’un calendari amb recomanacions per a utilitzar les noves tecnologies d’una manera que no supose un perill per als usuaris.

Entre els missatges que s’ofereixen, està en primer lloc la necessitat que els pares i mares eduquen als seus fills/es a moure’s pels entorns virtuals d’una manera segura, així com la importància d’establir límits per a evitar addiccions.

A més, el calendari introdueix diferents amenaces a les quals estan sotmesos els menors en la xarxa com el “sexting”, enviament d’imatges o missatges de naturalesa eròtica que s’utilitzen per a extorsionar a una persona; el “grooming” o assetjament sexual exercit per una persona adulta a través d’internet; o el “happy slapping”, acció de gravar i difondre imatges de situacions vexatòries a companys de col·legi.

Finalment, Fernández ha recordat que a més de les campanyes que es llancen puntualment, la UPCCA ofereix un servei d’orientació i assessorament de manera individualitzada a aquells pares o mares que detecten algun problema d’ús inadequat i/o addicció en els seus fills i filles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − dos =

mercat medieval ontinyent