25n
25N
25N

Paterna bonificarà el ICIO i el IAE a les empreses afectades per l'incendi

Paterna bonificarà el ICIO i el IAE a les empreses afectades per l'incendi
17/02/2017 -

L’Ajuntament de Paterna bonificarà els impostos municipals del ICIO i l’IAE a les empreses del polígon industrial de Font del Gerro que s’han vist afectades per l’incendi de l’empresa química.

Així ho ha anunciat l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo al mateix temps que ha destacat que “l’objectiu del consistori és ajudar en tot el que puga a les empreses sinistrades, contribuint a la reactivació dels seus negocis en la localitat mitjançant les exempcions fiscals que contemplen les ordenances municipals que regulen els principals impostos de les empreses com són l’Impost Municipal de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE)”.

Sagredo ha explicat que les empreses afectades poden acollir-se a l’art. 7.3 a) de l’Ordenança reguladora del ICIO, que estableix “una bonificació del 95% per a les construccions, instal·lacions o obres en les quals concórreguen circumstàncies socials de danys catastròfics”.

Així mateix, el primer edil també s’ha referit a l’Ordenança Fiscal de l’IAE que, en el seu article 4 d), contempla una bonificació d’aquest impost per a aquelles empreses que tinguen rendiment negatiu en la seua activitat econòmica, “el que permetrà a les empreses danyades demanar la rebaixa d’aquest impost en el proper exercici fiscal”.

Referent a això, l’Alcalde ha avançat que “des de l’equip de govern estan treballant per modificar aquestes dues ordenances municipals, adequar-les a la realitat actual amb l’objectiu que contemplen en el seu articulat bonificacions i/o exempcions per a situacions específiques com la succeïda la setmana passada en Font del Gerro”. De la mateixa manera, ha assenyalat que, des de l’Àrea d’Empresa que dirigeix ell mateix, també s’està estudiant la modificació de l’Ordenança reguladora de la concessió de Llicències Ambientals i Declaracions Ambientals, que actualment no preveu cap bonificació ni exempció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 2 =