25n
25N
25N

Paterna batejarà les zones verdes del Parc Tecnològic con nombres de dones científiques cèlebres

Diversos col·lectius i empreses estan proposant un llistat de dones científiques perquè els seus noms bategen deu zones enjardinades

Paterna batejarà les zones verdes del Parc Tecnològic con nombres de dones científiques cèlebres
06/11/2020 -

L’Ajuntament, a través de la regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració de l’EGM Parc Tecnològic de Paterna, ha iniciat els tràmits per a batejar les zones verdes d’aquesta àrea empresarial amb noms de dones científiques cèlebres.

D’aquesta manera, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Isabel Segura, “fem un pas més en el reconeixement de totes eixes dones que han contribuït a la ciència i al progrés, i que a vegades han estat a l’ombra dels homes de ciència”.

Diverses entitats i empreses de l’EMG estan participant en el procés de proposta de noms, que romandrà obert fins al 12 de novembre.

D’aquesta manera, dones com Pilar Mateo Herrero, Marie Curie, Margarita Salas, Ana Lluch o Rosalind Franklin seran candidates a posar nom a les deu zones verdes amb les quals compta el Parc Tecnològic de Paterna.

L’Ajuntament col·laborarà en aquest procés de selecció i serà l’encarregat de col·locar les plaques amb els noms i una xicoteta biografia en la qual es descriurà la trajectòria i assoliments d’aquestes dones en el camp de la ciència.

La intenció tant de l’EGM i de l’Ajuntament és que les plaques s’instal·len el març de 2021, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, contribuint així a retre homenatge a les seues trajectòries i permetre que la seua contribució a la innovació i la ciència siga coneguda per més persones.

Cal recordar que la iniciativa va sorgir d’una treballadora del Parc Tecnològic, ja que els noms de científics dels carrers d’aquesta àrea empresarial son tots d’homes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 4 =