25n
25N
25N

Paterna amplia el sistema de detecció de coronavirus a totes les seues àrees empresarials

Paterna amplia el sistema de detecció de coronavirus a totes les seues àrees empresarials
14/07/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, a través d’Aigües de Paterna, ha estés a les seues cinc àrees empresarials les anàlisis que està duent a terme en les aigües residuals del municipi a través de l’eina City Sentinel per a detectar i monitorar la presència de coronavirus en la població.

Així ho ha anunciat avui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, qui ha explicat que “amb l’anàlisi de les aigües residuals dels nostres polígons, en els quals tenim a prop de 35.000 treballadors, que s’uneixen als que estem realitzant en tots els barris, vigilem i controlem qualsevol rastre de COVID-19 en tot el terme municipal paterner, posant cércol al virus”.

En aquest sentit, el primer edil ha destacat que “la implementació d’aquesta eina innovadora és la millor solució de la qual disposem avui dia, ja que ens permetrà estar previnguts amb antelació de nous contagis i anticipar-nos a l’aparició de nous brots del virus entre la ciutadania paternera i actuar amb major rapidesa i eficàcia”.

“Protegir als nostres veïns i veïnes del coronavirus és la nostra prioritat en aquests moments. Paterna està fent una bona feina, però no podem confiar-nos ni abaixar la guàrdia davant aquest virus, d’aquí ve que hàgem apostat per la innovació, la prevenció i l’alerta primerenca per a continuar anant un pas per davant”, ha afirmat Sagredo.

En aquest sentit, l’Alcalde Sagredo ha recordat que Paterna és el primer municipi de la província a rastrejar el coronavirus en les seues aigües residuals mitjançant aquesta solució innovadora capaç de detectar la presència del coronavirus fins i tot abans que els portadors desenvolupen els primers símptomes.

Amb aquesta eina de vigilància i rastreig epidemiològic, que combina pla de mostreig adaptat, anàlisis ràpides de RT-*PCR i accés a un observatori digital, l’Ajuntament segueix i controla l’evolució de la SARS-*CoV-2 a Paterna, un dels municipis de més de 50.000 habitants amb menor incidència del virus.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =