25n
25N
25N

Paterna amplia la franja de seguretat per prevenir incendis en La Vallesa

Paterna amplia la franja de seguretat per prevenir incendis en La Vallesa
14/06/2017 -

Davant la imminent arribada de l’estiu, l’Ajuntament de Paterna continua millorant la prevenció d’incendis en La Vallesa i última les actuacions per extremar la seguretat a les zones forestals del terme municipal.

Amb aquest objectiu, el consistori explica des del passat 15 de maig amb el servei de vigilància forestal mitjançant el qual realitza labors de vigilància i accions de manteniment i condicionament de la senyalització vertical i circuits d’emergència i que, del 4 de juny al 31 de Setembre, es reforça amb més mitjos humans, de dilluns a diumenge, de 9.00 a 21.00 h.

Una altra millora que s’està realitzant és la col·locació d’un hidrant més a l’interior de la Vallesa, que se sumisca als 33 hidrants en nucli urbà i perimetrals al bosc, i que ja han estat revisats íntegrament per les dues empreses subministradores d’aigua que han certificat el seu correcte funcionament.

A més, l’Ajuntament, en col·laboració amb la brigada forestal de Divalterra, està ampliant de 10 a 20 metres la franja de seguretat que hi ha entre la zona boscosa de la Vallesa i la zona urbanitzada de La Canyada més propera per disminuir la perillositat en cas d’incendi i va a clarejar la vegetació existent entre el final d’aquesta interfície urbana forestal i la franja de seguretat realitzada per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències.

Aquestes dues actuacions s’uneixen a les millores que el Govern de Paterna va desenvolupar a l’inici de l’any com són els treballs de clareo d’arbrat i matoll sobre una superfície de 42,99 hectàrees a la zona de la Vallesa afectada per l’incendi de 1994 i l’ampliació de la vigilància forestal durant tot l’any.

A més, també cal citar la franja de seguretat de 20 metres recolzada sobre un camí que ha realitzat l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències i el manteniment de barrancs i esbrosse de canyars per prevenir la transmissió d’incendis des del riu fins a la zona boscosa de la Vallesa.

La regidora d’Infraestructures, Núria Campos ha recordat que a més de totes aquestes actuacions, l’Ajuntament de Paterna disposa de mitjans humans i tècnics per a la prevenció d’incendis de la Vallesa, en referència a la Unitat de Medi ambient de la Policia Local de Paterna, l’operatiu especial de Protecció de Civil de Paterna o als sis membres de la Brigada de Vigilància Forestal.

Així mateix, Campos també s’ha referit a la càmera de vigilància instal·lada a la Torre de Vigilància de la Vallesa, que consta d’una càmera tèrmica i una càmera òptica, i els més de 20 sensors que hi ha instal·lats per tot el bosc de la Vallesa i que l’equip de Govern té previst duplicar a través del Pla Actua, l’estratègia de desenvolupament urbana finançada pels Fons Feder de la Unió Europea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − cinc =