25n
25N
25N

Paterna condiciona 6.000 embornals i estrena un pla d'emergències davant la possible arribada de la gota freda a la tardor

Paterna condiciona 6.000 embornals i estrena un pla d'emergències davant la possible arribada de la gota freda a la tardor
16/09/2020 -

L’Ajuntament de Paterna ha intensificat la neteja i condicionament d’embornals i claveguerams de tot el terme municipal per a garantir el bon funcionament i assegurar el drenatge d’aigües davant la possible arribada de la gota freda arribada a la tardor.

Dels 8.626 embornals que hi ha en tot el municipi, ja s’ha procedit a la neteja de 6.552, entre els quals estan els de les zones més crítiques en cas de pluges torrencials.

Tal com ha explicat la Tinenta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Nuria Campos, “realitzem actuacions de neteja durant tot l’any, però les intensifiquem quan s’acosta el mes de setembre davant el risc de DANAS, a fi de comprovar tots els sistemes pluvials, garantint que puguen absorbir l’aigua correctament”.

A més, enguany el consistori, a través d’Aigües de Paterna, estrena un nou pla d’emergències que preveu actuacions puntuals en funció del nivell d’alerta meteorològica establida per AEMET, que permetrà mantindre en estat òptim la xarxa de pluvials de la ciutat.

En aquest pla d’emergències es contemplen actuacions preventives en cas d’alerta en els punts més susceptibles de la ciutat, com el pas inferior de Fuente del Jarro, el pas de l’avinguda d’Europa o la circumval·lació de Campament, així com el monitoratge de 37 localitzacions durant les precipitacions.

Dins de les accions preventives de cara a possibles fortes precipitacions, el consistori, a més de les obres contra inundacions executades en anys anteriors, ha dut a terme també la neteja de les estacions de bombament d’aigües residuals per a garantir el bon funcionament de les canalitzacions.

A més, s’estan realitzant obres de millora en la xarxa de sanejament per a millorar zones habitualment sensibles en L’Andana, Font del Pitxer i Mas del Rosari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 1 =