25n
Orgull
Orgull

El pas inferior de la V-30 a Xirivella comença a funcionar per a "millorar" el trànsit de la zona

El pas inferior de la V-30 a Xirivella comença a funcionar per a "millorar" el trànsit de la zona
03/08/2018 -

El pas inferior de la V-30 a Xirivella, que permet la connexió directa des de la A-3 sentit València cap a la V-30 sentit port, evitant el pas per la glorieta de la CV-403 de Xirivella, s’ha engegat aquest divendres i millorarà el trànsit en aquesta connexió i en l’eixida oest del municipi valencià.

A la inauguració ha acudit el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que ha presidit la posada en servei d’aquest pas inferior, segons ha informat delegació de Govern en un comunicat.

Les obres han consistit en la construcció d’un vial d’aproximadament 1,25 quilòmetres de longitud que permetrà la connexió directa entre les autovies A-3 i V-30 en sentit port de València, a més d’un pas inferior, amb una longitud d’aproximadament 540 metres, executat mitjançant murs-pantalla.

El nou pas inferior facilitarà el trànsit per la zona i evitarà el recorregut per 2.400 metres de vials situats en una zona urbana i periurbana per a l’elevat trànsit, amb una proporció gran de vehicles pesats, que efectua el moviment des de la A-3 sentit València cap a la V-30 sentit port.

Les obres s’han realitzat en diverses fases, la qual cosa ha obligat a la realització de diversos talls de trànsit i desviaments. Així mateix, en algunes zones han ampliat la carretera a dos carrils i, en unes altres, han donat continuïtat a la via lenta de la V-30, eliminant les seccions estrictes, que ocasionaven “problemes de capacitat”.

El total d’aquestes actuacions ha suposat una inversió d’11,52 milions d’euros i Fulgencio ha destacat la “transcendència” de l’obra per als ajuntaments de l’entorn, per al trànsit intern dels municipis afectats i per a la seua seguretat viària i ha apuntat que el pas inferior serà “fonamental” per a alleujar la circulació de la V-30 en aqueix tram.

El delegat ha ressaltat la “sensibilitat” de la Delegació per les peticions dels municipis de la zona i ha avançat que “en breu” la Delegació mantindrà reunions amb els diferents ajuntaments per a “analitzar les necessitats” que els consistoris plantegen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 5 =