caixa popular

Tres passejos Jane's Walk per la incorporació de la perspectiva de gènere en el PGOU

Tres passejos Jane's Walk per la incorporació de la perspectiva de gènere en el PGOU
16/04/2018 -

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha anunciat la pròxima celebració de tres caminades veïnals incloses en el projecte ‘Jane’s Walk’ per a la ciutat de València. Amb motiu de la inclusió de la perspectiva de gènere en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, l’Ajuntament de València a través d’aquesta regidoria ha organitzat aquestes caminades en l’avinguda del Port, l’avinguda del Cid i en els barris de Torrefiel i Orriols.

Aquestes activitats estaran dirigides per Eva Álvarez i Carlos Gómez, l’equip encarregat de l’aplicació de la perspectiva de gènere en la revisió del PGOU de València. El projecte ‘Jane’s Walk’ és un moviment global que s’estén a més de 220 ciutats de 37 països amb 1.600 caminades. Els passejos ‘Jane’s Walk’ busquen activar les idees de Jane Jacobs (activista que va defensar les idees dels veïns i veïnes en la planificació de barris i construcció de ciutats) a través de recorreguts a peu que permeten a les persones observar, reflexionar, compartir, qüestionar i reimaginar col·lectivament els llocs en els quals viuen, treballen i juguen.

La primera caminada tindrà lloc en l’avinguda del Port el pròxim 27 d’abril i el punt de trobada serà al Jardí d’Aiora a les 10 hores. A més del passeig, hi haurà una xarrada sobre el programa SET per a la incorporació de la perspectiva de gènere en el procés urbà elaborat per la Generalitat Valenciana.

Continuant amb l’agenda prevista, el dia 8 de maig serà la segona caminada en l’avinguda del Cid, el punt de trobada d’aquesta serà en la parada de metro Nou d’Octubre a les 10 hores. I el 15 de maig a la mateixa hora, es realitzarà el tercer passeig en els barris de Torrefiel i Orriols, tenint com a punt de trobada la parada de tramvia Tossal del Rei.

“Un dels objectius principals d’aquesta iniciativa és comprendre millor l’entorn físic i humà que compartim i fomentar la participació veïnal, integrant l’enfocament de gènere en totes les fases del procés urbanístic”, ha afirmat Sarrià.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 18 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris