caixa popular

Continuen els passejos Jane's Walk per València

Continuen els passejos Jane's Walk per València
08/05/2018 -

L’entorn de l’avinguda del Cid ha acollit aquest matí un dels passejos Jane’s Walk que organitza l’Àrea de Desenvolupament Urbà i Vivenda de l’Ajuntament de València. La caminada, que ha comptat amb l’assistència del regidor Vicent Sarrià, ha estat dirigida pels professors Eva Álvarez i Carlos Gómez, membres de l’equip encarregat de l’aplicació de la perspectiva de gènere en la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

El punt de trobada inicial s’ha situat en la parada de metro Nou d’Octubre. Abans de començar a la caminada, María Vicenta Gil i Sira Alzara, redactores del SET per a la incorporació de la perspectiva de gènere en el procés urbà, han explicat la importància de la perspectiva de gènere com a directriu bàsica per a abordar el Pla General d’Ordenació Urbana, PGOU.

Durant el passeig, els veïns de la zona han valorat l’estat del barri i, entre altres qüestions, han assenyalat l’existència d’excessius locals i plantes baixes sense activitat, així com la gran densitat de trànsit. En general, s’ha valorat positivament la retirada de les passarel·les sobre l’avinguda, una iniciativa realitzada per tal de promoure el trànsit del vianant a peu de carrer i millorar la connexió per als vianants dels barris Nou Moles i Tres Forques.

El passeig ha comptat amb l’assistència de José Vicente Gregori, coordinador de la revisió del PGOU; Carmen Antequera, cap de Relacions amb les Corts Valencianes; María Pérez, gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València; i Alberto Sanchez, exdirector general de Vivenda.

En l’edifici Santa María Micaela, obra avantguardista i única de l’arquitecte valencià Santiago Artal, s’ha donat per finalitzada aquesta segona caminada del projecte Jane’s Walk. La primera va tenir lloc el passat 27 d’abril en la zona de l’avinguda del Port, i l’última serà el pròxim 15 de maig a les 10 del matí en el barri d’Orriols, amb punt de trobada en la parada de tramvia Tossal del Rei.

«És necessari incorporar la perspectiva de gènere al planejament de la ciutat, ja que millora la qualitat de vida de tota la ciutadania. Aquests passejos serveixen per a adonar-nos de coses que passen desapercebudes en el nostre dia a dia, però que suposen barreres per a molta gent», ha assegurat el regidor Sarrià.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris