25n
25N
25N

El passeig Dr. Alemany de Cullera es convertirà en un bulevard accessible, semipeatonal i sostenible

La remodelació integral permetrà solucionar els problemes de les aigües pluvials i canviar-li la imatge al centre urbà prioritzant la circulació i convivència de les persones

El passeig Dr. Alemany de Cullera es convertirà en un bulevard accessible, semipeatonal i sostenible
25/05/2021 -

L’Ajuntament de Cullera ha presentat al veïnat del passeig Doctor Alemany el projecte de rehabilitació que transformarà el centre urbà de Cullera. Una reforma integral que permetrà solucionar la problemàtica dels episodis de fortes pluges al mateix temps que dotar-la d’un entorn que afavorisca la millora social i econòmica.

Així ho explicà ahir mateix l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, junt amb l’arquitecte local i redactor del projecte, Rafa Grau, en una sessió a l’Auditori Municipal en la que acudiren i s’interessaren més de 120 veïns i propietaris de comerços i establiments de restauració.

De fet, Mayor destacà que amb aquesta reforma s’enceta la remodelació de l’avinguda principal del centre de Cullera, i “ho fem primer per la necessitat que quan plou no es convertisca en un barranc que inunda les cases i els baixos dels locals; i segon per donar-li una altra imatge a un carrer que hui en dia és un pàrquing que passarà a ser un espai semipeatonal”.

Cal assenyalar que, junt amb aquest projecte, i les reformes al barri del Pou i de la plaça la Verge, l’Ajuntament de Cullera treballa en una canalització de les aigües pluvials per intentar que tota l’aigua canalitze i vaja per sota dels carrers diferenciant-la de les aigües fecals, segons ha explicat Mayor.

Pel que fa als elements amb els quals comptarà aquesta nova versió del passeig, l’arquitecte ha detallat que “la part principal és la peatonalització, crear elements per poder estar, vegetació que ens done ombra en estiu, elements d’aigua i espais agradables perquè tot estiga interconnectat i canviar radicalment el concepte que tenim del centre urbà”.

Amb un pressupost d’1,5 milions d’euros cofinançat per la Diputació de València i l’Ajuntament de Cullera gràcies al superàvit aconseguit en l’anterior exercici municipal, l’obra pretén fer d’una via de circulació de vehicles una gran avinguda per a les persones i la vida dels negocis.

La previsió és que els treballs tinguen una durada de sis mesos i que comencen abans de l’estiu d’enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + un =