25n
25N
25N

Pascual crida a la calma sobre la selectivitat: "Garantirem igualtat en l'accés a la universitat"

Educació assegura que hi haurà formació online per a alumnat de batxillerat i prepara una guia d’ús per a professors i estudiants

Pascual crida a la calma sobre la selectivitat: "Garantirem igualtat en l'accés a la universitat"
18/03/2020 -

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana, Carolina Pascual, ha enviat un “missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa” davant la decisió d’ajornar les proves d’accés a la universitat a causa de la pandèmia de coronavirus. “La nostra prioritat, tant dels ministeris com del Consell, és l’alumnat i per a això garantirem els principis d’igualtat i tracte just en la realització de les proves i en l’accés a la universitat”, ha asseverat.

La titular d’Universitat recorda que aquest dimarts es va desenvolupar una sessió de la Comissió General de la Conferència d’Educació del Ministeri d’Educació i Formació Professional i la Comissió Delegada de la Conferència General de Política Universitària, en la qual administració central i autonòmica es van comprometre a “treballar en diferents alternatives per a adaptar la realització de les proves a la nova situació generada pel COVID-19”.

“L’administració central i les comunitats autònomes estem coordinades amb els agents implicats per a mantindre les proves, encara que en aquest moment no puguem precisar la data definitiva. En tot cas, seguirem les instruccions de les autoritats sanitàries per a preservar la seguretat”, ha remarcat Pascual a Europa Press.

Així mateix, ha sol·licitat a la ciutadania que s’informe sempre a través dels canals oficials. En aquest sentit, ha apuntat que han estat circulant documents falsos amb informació errònia en grups de WhatsApp i en xarxes.

“És molt important acudir a la font oficial per a tindre qualsevol informació perquè aquests ‘fakes’ generen una alarma innecessària. També demane responsabilitat i que no es creen ni es transmeten faules”, ha incidit.

Per part de la Conselleria d’Educació, –el secretari autonòmic Miquel Soler va participar en la videoconferència d’ahir– subratllen a Europa Press que estan treballant per a, “independentment de quan es realitzen les proves per decisió conjunta entre Ministeri i comunitats autònomes, assegurar la formació online per a l’alumnat de Batxillerat”.

Amb aquest objectiu, la Conselleria ha anunciat l’eina WEBEX dins del Pla MULAN per a aquesta etapa educativa. Mitjançant aquesta fórmula, tot l’alumnat de batxillerat rebrà la seua formació, matèria a matèria, per videoconferència. Així, “es garanteix que el professorat d’aquestes etapes impartisca les classes en aules virtuals a les quals es podrà accedir a través d’un enllaç URL permanent i únic per a cada docent”, expliquen fonts del departament que dirigeix Vicent Marzà.

Amb l’únic requeriment d’una càmera web i micròfon, el professorat pot impartir classe en videoconferència amb el seu alumnat a través de Webex. D’aquesta manera, l’alumnat podrà demanar la paraula i plantejar els seus dubtes en directe tant en veu a través del micròfon, com per escrit a través del xat de l’aula.

TELÈFON ÚNIC

En el cas que no es puga accedir a Internet, l’alumnat disposarà d’un número de telèfon únic per a cada aula a través del qual podrà escoltar en directe la docència. A més l’àudio de totes les sessions podran ser gravades i penjades de manera permanent a l’aula per a tot aquell alumnat que no haja pogut assistir en directe.

A més, el pla ‘MULAN’ proposa que, per a ajudar a generar rutines d’estudi a l’alumnat en una etapa tan important com el Batxillerat, la docència en línia siga impartida en els horaris habituals de classe. Per a la creació de cada sala, cada docent rebrà un correu electrònic amb el seu enllaç personal.

Actualment, s’està preparant una guia d’ús per a professorat i alumnat que estarà disponible aviat. A més, per a donar servei als dubtes que puguen sorgir en el seu ús, s’habilitarà un telèfon gratuït per a resoldre qualsevol qüestió al voltant de Webex.

La informació està disponible en https://www.webex.com/es/video-conferencing.html. Entre altres funcionalitats, Webex també permet gravar les classes perquè puguen ser consultades per l’alumnat en qualsevol moment així com difondre material digital divers per a complementar les classes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 1 =