25n
25N
25N

La passarel·la de ciclovianants que unirà l'Horta Sud i València, més prop de ser una realitat

Aquesta nit ha conclòs la col·locació dels calaixos sobre els quals s’assentarà la passarel·la

La passarel·la de ciclovianants que unirà l'Horta Sud i València, més prop de ser una realitat
08/04/2021 -

La ciutat de València i l’Horta Sud es van partir en dues amb la construcció del nou llit del riu Túria i la V-30. Una divisió, que es va salvar amb la carretera autonòmica CV-400, però que no va aportar solucions per al trànsit de ciclovianants. En els últims anys, la demanda de comptar amb un itinerari segur que una València amb l’horta s’ha incrementat, de la mateixa manera que també han augmentat el nombre de persones usuàries que aposten per mitjans de transport més sostenibles. Amb un panorama social diferent, la connexió entre València i l’Horta Sud és més essencial que mai, i la bona notícia és que els treballs continuen avançant.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha iniciat la col·locació dels calaixos sobre els quals s’assentarà la passarel·la de ciclovianants que creua la V-30 i el nou llit del riu Túria. De fet, durant dues nits seguides, l’autovia ha estat tallada per a facilitar uns treballs que, una vegada finalitzats, “uniran de manera sostenible els barris de Sant Marcel·lí, La Torre i Sociopolis amb els municipis de l’Horta Sud”, ha assenyalat el conseller Arcadi España.

La passarel·la, que tindrà uns 300 metres de longitud, disposarà tant de rampes adaptades, com d’escales. Així mateix, disposarà de dos ramals per a connectar, d’una banda, amb La Torre i, per un altre, per a donar continuïtat a l’andana de ciclovianants paral·lel a la CV-400, on recentment s’han escomés actuacions de millora.

Així, en un primer moment, Obres Públiques va posar en funcionament el pas inferior sota la plataforma de la carretera CV-407, que uneix el carril de ciclovianants CR-400 amb Sociopolis i el barri de La Torre separat de la ciutat per la V-30 i el nou llit, i també un tram del carril bici que discorre per la zona urbanitzada de Sociopolis. Ara, s’avança en la col·locació de la passarel·la que permetrà una connexió més segura i sostenible.

Un Anell Verd Metropolità

Però aquesta actuació no és l’única que es durà a terme per a unir els nuclis urbans dels municipis de l’Horta amb el cap i casal. De fet, com va recordar el conseller Arcadi España, “s’ha promogut un anell verd metropolità, que es desenvolupa tant a la comarca de l’Horta Nord com a la de l’Horta Sud, pivotant respecte de l’eix central que és la ciutat de València” i que, una vegada finalitzades, “l’horta es connectarà amb la ciutat posant en valor paisatges com l’Albufera o el parc natural del riu Túria”.

Municipis de l’Horta Sud també projecten carrils bici que milloren la seua connexió

Catarroja, Massanassa i Paiporta s’han unit per a, juntament amb la diputada provincial de Mobilitat, Dolors Gimeno, desenvolupar el projecte que els connectarà amb el parc natural de l’Albufera, a través d’una via al costat del tram del barranc que comparteixen. I és que tenint en compte la seua proximitat, la seua connexió amb aquest gran pulmó verd és quasi una obligació.

De moment, està prevista l’adequació dels marges del barranc que uneix Paiporta i Catarroja. A partir d’eixe moment, el projecte contempla la creació tant d’un carril bici, com d’una via per a vianants que no només unirà les poblacions de la comarca amb l’Albufera, sinó que contribuirà a generar nous espais verds en les localitats.

Així mateix, els alcaldes d’Alfafar, Sedaví, Massanassa, Catarroja i Albal també s’ha reunit per a desenvolupar un altre projecte que desenvolupe un carril bici que unisca els seus nuclis urbans arribant fins a l’Albufera, i salvant la barrera que suposa la V-31.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + quinze =