25n
25N
25N

Experimenta la dansa a cegues amb 'Party' a Las Naves

Experimenta la dansa a cegues amb 'Party' a Las Naves
17/02/2017 -

La companyia Beaches -dirigida per Iara Solano i Daniela Pérez- porta al Centre d’Innovació Las Naves aquesta peça d’immersió en dansa i art sonor destinada a sols 10 espectadors que participen activament en l’espectacle. Durant dos dies, i en diverses passes, el públic podrà experimentar en la seua pell un format no convencional d’espectacle en dansa i gaudir d’un viatge per la memòria a través dels seus sentits.

Party és la primera de les propostes escèniques del cicle #OutOfTheBox, obert per Las Naves i té un marcat caràcter innovador, representant-se en espais no convencionals del mateix Centre d’Innovació. Fa al·lusió a elements de la nostra memòria col·lectiva i la nostra cultura popular. La peça crea la simulació utòpica d’una nit festiva que funcionarà com a detonant per hackejar els sentits de l’espectador i desdibuixar els límits entre realitat i representació. Està executada per un grup de 10 intèrprets que prèviament han estat seleccionats a través d’un taller gratuït -“Vis-à-Vis. Un taller intensiu de Beaches”- que imparteix la companyia en cada lloc on la peça és programada.

Aquests 10 intèrprets -supervisats en tot moment per Beaches- reben, acompanyen, manipulen i protegeixen de forma personalitzada als també 10 membres del públic, qui porten els ulls tapats i amb els quals són aparellats de forma aleatòria. Es crea així la possibilitat que cada espectador decidisca com experimentar la peça, testant els seus propis límits.

Beaches és la col·laboració artística de Iara Solano i Daniela Perez, i el seu treball explora maneres de produir fissures en els formats convencionals del teatre i la dansa, creant peces site-specific d’immersió on la figura de l’intèrpret és descentralitzada i el moviment és encarnat pel mateix cos de l’espectador.

Solano relata que Party «és una invitació a viatjar. Hi ha un text que el públic escolta amb auriculars sense fils, i per tant, està lliure per a moure’s, guiat per l’equip de 10 persones. És un Vis-à-vis. Caminen lliurement per un recorregut de memòries, és un viatge també en el temps -infància, adolescència, el present, el passat- on obrim portes, però sense deixar res clar perquè cadascú ho porte al seu terreny. I acabem amb una festa, com deu acabar tot, per celebrar els cossos que hem sigut i els que som, i la trobada en l’obscuritat entre dos desconeguts».

Per a Solano aquesta experiència «vol trencar amb eixa sobreexposició amb la qual vivim actualment, per exemple en les xarxes socials. En Party utilitzem l’obscuritat per retrocedir i celebrar el què som des d’altre lloc, sense presentar-nos a la vista. En l’obscuritat podem establir un altre tipus de relació amb desconeguts i atrevir-nos a obrir-nos molt més que quan ens vegem. És tot un descobriment tancar els ulls, seguir movent-te i experimentant. Descobrim moltes coses que teníem anul·lades, perquè la vista al final s’ho menja tot i solem decidir com ens menegem pel món a través de la vista. Per tant, anul·lar eixe sentit de sobte, et permet activar tots els altres i despertar-los. És com una explosió, com assaborir tots els ingredients».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 10 =