25n
25N
25N

A partir de l'11 de maig, Puçol a 30: menys velocitat i més seguretat

A partir de l'11 de maig, Puçol a 30: menys velocitat i més seguretat
06/05/2021 -

L’11 de maig entren en vigor les noves velocitats de circulació en vies urbanes proposades per la Direcció General de Trànsit. Una reducció que afecta ciutats, pobles i travessies. Tenint en compte els tipus de carrers que hi ha a Puçol, en la majoria d’elles la circulació queda limitada a 30 quilòmetres per hora, excepte alguns carrers de sentit únic en les quals caldrà circular a 20 km/h.

La normativa entra en vigor l’11 de maig en tota Espanya i ve proposta pel Ministeri de l’Interior, en concret la Direcció General de Trànsit, amb l’objectiu fonamental de millorar la seguretat als pobles i ciutats.

Com va explicar en la presentació de la campanya el director general de trànsit, Pere Navarro: «Reduir la velocitat no és només un canvi normatiu, és una oportunitat per a recuperar bona part dels nostres carrers i afavorir les maneres de mobilitat sostenibles: evitant velocitats altes, afavorint la creació de passos de vianants i millorant la seguretat ciclista».

En aplicar la normativa a Puçol, el regidor Paco Salavert recorda que «les diferents entrades a Puçol, per l’antiga carretera de Barcelona, des de les urbanitzacions o des de la platja, són totes vies amb un únic carril per sentit, per tant a partir de l’11 de maig és obligatori circular per aqueixes vies a 30 quilòmetres per hora com a velocitat màxima».

Una velocitat màxima que s’estén a totes les zones urbanes, és a dir, tant al nucli urbà com a la platja i les urbanitzacions, per la qual cosa ja s’estan modificant els senyals de trànsit en la població, tant verticals com horitzontals, adaptant-les a la nova normativa.

Però l’important és que els veïns hem de recordar una frase: a Puçol, a 30, menys velocitat i més seguretat.

Segons l’expert en circulació i seguretat Carlos Escrich, la mesura és positiva i hi ha cinc raons perquè tinguem en compte des del primer dia que cal respectar els 30 km/h en la circulació urbana:

  • Major seguretat per als vianants.
  • Millor percepció del perill.
  • Millor resposta del conductor davant el perill.
  • Millor convivència entre els usuaris de les vies.
  • Menor contaminació ambiental i acústica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 18 =