25n
Orgull
Orgull

El Partit Popular reclama "la reforma integral de l'històric skatepark del Gulliver, actualment abandonat"

“El skatepark del Gulliver es troba en aquests moments en un estat lamentable”, assegura la Regidora Popular Marta Torrado

El Partit Popular reclama "la reforma integral de l'històric skatepark del Gulliver, actualment abandonat"
29/05/2021 -

La regidora del Grup Municipal Popular, Marta Torrado, instarà en una moció a l’Ajuntament de València a iniciar un procés públic per a la reforma integral del skatepark situat al costat del Gulliver, d’acord amb les noves necessitats d’aquest esport, amb un concurs d’idees i un procés de participació amb associacions de skaters, amb l’objectiu de generar un espai únic que retorne el llustre a aquesta instal·lació històrica.

En segon lloc, els populars demanaran a l’equip de govern municipal que pro-cedisca a arreglar, com més prompte millor, tots els desperfectes que presenta actualment aquest espai fins que es produïsca la seua reforma integral, a fi de garantir la seguretat i la pràctica correcta d’aquest esport”. Aquesta moció serà defensada pel Portaveu del PP Jacobo Navarro i pel vocal Quique Martínez en la Junta Municipal de Ruzafa que se celebrarà el pròxim 16 de juny.

Situat en l’antic llit del Túria, a l’altura del barri de Montolivet, el skatepark de Gulliver constitueix tota una llegenda a València. Amb més de 25 anys d’història a la seua esquena, va ser, de fet, el primer a construir-se a la nostra ciutat, sent igualment pioner a Espanya. Una zona per la qual han passat generacions d’amants d’aquest esport i que, hui dia, continua sent un punt neuràlgic i un lloc de trobada per als skaters de tota València.

Des de fa diversos anys, grups de skaters venen reclamant a l’Ajuntament de València que procedisca a la rehabilitació integral d’aquest icònic enclavament, ja que, amb el temps i malgrat haver-se realitzat algunes labors de manteniment, encara que mínimes, el seu estat actual dista de ser l’idoni, amb sots en algunes zones de les vores i amb el formigó i la pintura desgastats, per no parlar de les pintades i grafitis que cobreixen pràcticament tota la seua superfície.

Aprofitant que s’està reformant el skateplaza de Zaidia, un altre dels punts centrals d’aquest esport a la nostra ciutat, i que està prevista la construcció d’un nou skatepark en La Marina (encara que les obres es van anunciar per a 2019, dos anys després encara no s’ha executat, sí el seu disseny i el compromís de realitzar-lo), seria una llàstima que el skatepark del Gulliver, el més històric d’ells, es quedara arrere en la posada a punt dels espais habilitats per a aquest esport.

Com recorda l’edil Marta Torrado, “cal no oblidar que l’afició per aquest esport ha anat en augment a la nostra ciutat i en el món en general, fins al punt que el skate entrarà com a esport olímpic en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ajornats a estiu d’enguany. Els aficionats d’aquesta disciplina mereixen, doncs, zones adequades on practicar-ho amb total seguretat i adaptades a tots els nivells de pràctica, des del principiant fins al professional”.

Per això, des del Grup Popular “considerem que el skatepark del Gulliver mereix el seu redissenye i rehabilitació per a adaptar-lo als nous temps, seguint el que es farà en altres zones, com el skateplaza de Zaidia o el futur skatepark de la Marina, i prenent com a exemple l’aposta que s’està fent per aquest esport en altres ciutats d’Europa i, en particular, el Skatepark Péitruss de Luxemburg, inaugurat en 2016 als peus de la fortalesa de Vauban i tota una referència d’aquesta mena d’instal·lacions”.

El Grup Municipal Popular adjunta a la seua moció diverses fotos de l’estat actual del skatepark del Gulliver, així com del Skatepark Péitruss de Luxemburg, com un dels exemples més destacats d’aquesta mena d’instal·lacions en el continent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + setze =