25n
25N
25N

Castelló: “Dalmau deixa a 16.000 famílies fora de les ajudes al lloguer pel Covid”

“Per cada ajuda que dona Dalmau hi ha huit famílies a les quals li les deneguen.

Castelló: “Dalmau deixa a 16.000 famílies fora de les ajudes al lloguer pel Covid”
30/11/2020 -

El portaveu d’Habitatge del Grup Popular en Les Corts, Alfredo Castelló, ha denunciat hui que el Govern del Botànic “deixa a 16.000 famílies fora de les ajudes al lloguer per la Covid”.

Castelló s’ha pronunciat així en Les Corts sobre les ajudes al lloguer anunciades a l’abril per la Conselleria d’Habitatge, destinades a les famílies que estigueren passant uns mals moments econòmics i/o socials per causa de la Covid, per a ajudar a pagar sis mesos dels seus lloguers. “Per a poder traure aquestes ajudes es va modificar el Pla d’Habitatge 2018-2021, però no s’ha injectat ni un euro més dels que ja estaven previstos per a la Comunitat Valenciana. Al contrari, s’han modificat partides i d’ací l’Estat aportarà 7,5 milions d’euros, mentre que la Generalitat destinarà zero euros”, ha explicat.

El portaveu d’Habitatge popular ha alertat que l’any passat el conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, va deixar fora de les ajudes al lloguer a 10.500 famílies de la Comunitat. “I ara de nou bat el rècord i en 220 folis deixa fora a 16.000 famílies valencianes de les ajudes de la Covid. Dona ajudes a 2.400 famílies i deixa fora a 16.000 famílies. És a dir, per cada ajuda que dona hi ha huit famílies a les quals se’ls denega. Aquest és el Consell que parla d’escut social, de no deixar a ningú arrere i de moment ja ha deixat a 16.000 famílies arrere”.

Castelló ha recordat que en l’últim ple de les Corts el conseller Dalmau va afirmar que el 100% de les ajudes de la Covid que complien els requisits havien sigut concedides. “Només faltava que complint els requisits no s’hagueren concedit aqueixes ajudes”, ha postil·lat, al mateix temps que ha assenyalat que des del PPCV el passat 6 d’agost ja es va advertir que les ajudes “arribaven tard i malament” i que els beneficiaris només començarien a cobrar-les com prompte a cap d’any. “Ara estem a cap d’any i tal com ens temíem no han començat a cobrar-les”, ha afegit.

Laberint burocràtic

El diputat popular ha recordat que ja en aqueix moment es va criticar també que se sotmetia als interessats en les ajudes a un “laberint burocràtic”. “I advertim que milers de famílies quedarien fora, perquè s’exigia, a diferència d’altres ajudes socials, estar al corrent de tots els impostos i tributs i d’altra banda sis mesos previs d’empadronament en el domicili en el qual estava llogat, encara que és notori que moltes famílies no s’empadronen en el domicili que tenen llogat”.

Finalment, Castelló ha indicat que dels 7,5 milions d’euros previstos del Ministeri sol es gastaran 4,3 milions d’euros. “Quedaran sense gastar 3,2 milions d’euros. Estan escatimant en el que hauria de ser un escut social i ajudar a les persones que pitjor l’estan passant durant aquesta crisi. Novament veiem que el Botànic és pur màrqueting, anuncis, publicitat i autobombo”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 3 =