25n
25N
25N

Participants en la xiulada per un servei de Rodalia "digne" arriben tard a la protesta a causa de retards en Renfe

Participants en la xiulada per un servei de Rodalia "digne" arriben tard a la protesta a causa de retards en Renfe
07/03/2020 -

Un retard als trens de Rodalia de les línies C3 i C6 ha provocat que membres de diferents associacions arriben tard a la concentració ‘Xiulem pel tren’ que ha celebrat aquest dissabte a València la plataforma Indignats amb Renfe per a reclamar “un servei de ferrocarril digne”.

Així ho ha explicat als mitjans el portaveu de la plataforma, Samuel Martínez, durant la concentració que ha tingut lloc aquest dissabte en l’Estació del Nord de València.

Durant la protesta, a la qual han acudit diferents associacions i el diputat de Compromís, Joan Baldoví, s’han sentit crits com “per un ferrocarril públic i social”, “menys Aves i més Regionals” i “volem transport públic i ho volem ja”.

Segons el portaveu de la plataforma, aquesta xiulada respon a una “doble problemàtica” de l’actual servei de trens de Rodalia de València: “D’una banda està la falta de personal amb la qual compta Renfe en aquests moments i d’altra banda, el tema de les inversions, ja que en 2018 es van destinar el 80% de les inversions per als trens d’alta velocitat i només un 20% per al ferrocarril convencional”, ha detallat.

La “falta de personal” està “afectant greument” la vida diària dels usuaris, ja que no poden arribar a temps als seus llocs de treball o els seus centres d’estudis, segons afirma el portaveu de la plataforma.

“Una vegada més volem xiular per un servei de ferrocarril digne, no volem que ens retornen els diners, volem que torne a passar el tren”, ha assenyalat Martínez.

El portaveu ha explicat que Indignats amb Renfe continuarà protestant fins que “les mesures es facen efectives”. Segons ha assegurat, les administracions són conscients de la problemàtica “però les mesures que s’han adoptat són insuficients”.

El que més preocupa la plataforma d’indignats són “les cancel·lacions diàries sense avís, a més dels retards i les avaries constants perquè no hi ha personal suficient per a mantenir de manera correcta el tren”. El que proposen des d’Indignats amb Renfe és “una reducció temporal dels horaris” perquè “s’adapten al personal” amb el qual compta actualment Renfe.

“Aquesta mesura, que podria donar-se a partir de demà si volgueren, milloraria molt la qualitat de vida dels usuaris perquè encara que teníem menys oferta de trens sabríem que eixiran a l’hora que toca i podríem arribar a la nostra destinació a l’hora estimada”, ha manifestat Samuel Martínez.

Per part seua, el diputat Joan Baldoví ha criticat que “han vingut ministres de tots els partits per a comptar grans plans per a apostar pels trens de Rodalia però l’única realitat és que hem perdut un 40% de passatgers”.

“Si volem apostar per a canviar el model de transport, si volem traure cotxes de les carreteres, si volem que els nostres pobles no s’acaben buidant i si definitivament volem vertebrar el nostre territori, hem d’apostar per aquest transport que és el transport de cada dia, el transport de les persones”, ha conclòs Baldoví.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

ccccinema
activem alfafar