25n
25N
25N

Més de 100.000 persones participaran en l'ofrena a la 'Geperudeta', que lluirà un mantell blanc, rosa i roig

Juntament amb els fallers i falleres desfilaran davant la patrona dels valencians cases regionals, entitats i músics diumenge i dilluns

Més de 100.000 persones participaran en l'ofrena a la 'Geperudeta', que lluirà un mantell blanc, rosa i roig
15/03/2019 -

Més de 100.000 persones, entre fallers i falleres, músics i representants de cases regionals i diverses entitats culturals participaran el diumenge i el dilluns en l’ofrena a la Verge dels Desemparats, patrona dels valencians, amb motiu de la celebració de les festes falleres, segons ha informat a Europa Press la Junta Central Fallera (JCF) de València.

D’aquesta manera, tot el col·lectiu faller de la capital valenciana i de les poblacions de la seua àrea metropolitana que formen part de la JCF –Mislata, Quart de Poblet, Xirivella i Burjassot– expressaran la seua devoció a la ‘Geperudeta’, igual que els components de les cases regionals i altres entitats culturals.

Amb els més de 50.000 rams de clavells que les falleres depositen durant les dos jornades d’ofrena davant la ‘Mare de Déu’ i conforme vagen desfilant les 382 comissions, se n’anirà conformant el mantell que lluirà la gran estructura de fusta que representa la imatge de la patrona i que presidirà aquests dies la Plaça de la Verge, davant la seua Basílica.

Els clavells seran aquest 2019 blancs, rojos i roses, els colors triats per a dissenyar en aquesta ocasió el mantell. Els vestidors de la patrona aniran col·locant els rams per a fer visible el disseny que el vestidor Rafael Chordá ha preparat enguany per a l’ofrena. A aquestes flors se sumaran rams d’altres varietats, cistelles i altres composicions florals que es depositaran als peus de la imatge de la ‘Geperudeta’.

Després de l’ofrena, l’estructura que sosté els rams es mantindrà en la Plaça de la Verge diverses jornades amb la finalitat de que puguen visitar-la i observar-la els valencians i les persones que aquests dies es desplacen a València amb motiu de les Falles.

La primera part de l’ofrena arrancarà el diumenge, 17 de març, a les 15.30 hores, i la segona, el dilluns, 18 de març, a la mateixa hora. Tots els participants accediran a la Plaça de la Verge, com succeeix cada any, distribuïts per sectors fallers i pels dos itineraris habituals: el carrer de la Pau i la de Sant Vicent.

Com és també tradicional, la primera jornada d’aquest acte finalitzarà la nit del diumenge al dilluns, sobre la 1.00, quan passe davant la ‘Geperudeta’ la fallera major Infantil de València, aquest 2019, Sara Larrazábal, i la seua cort d’honor. La segona jornada, conclourà la nit del dilluns, a les 0.45 hores amb la presència de la Fallera Major de la ciutat d’enguany, Marina Civera, i la seua cort d’honor.

‘NIT DEL FOC’

El tancament de l’ofrena donarà pas a una altra de les grans cites del calendari faller, la ‘Nit del Foc’, el castell de focs artificials que es dispara en el Passeig de l’Albereda i que anuncia el 19 de març, el dia de Sant Josep, jornada gran i última de les Falles.

Durant l’ofrena s’escoltarà també la música que interpretaran les bandes que acompanyen cada comissió fallera. En l’acte participaran també les màximes representants de les Festes de la Magdalena de Castelló i de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant.

En 2018 un total de 105.648 persones van participar en l’Ofrena a la Verge dels Desemparats amb motiu de les Falles i van depositar 55.153 rams i 188 canastrells de flors per a confeccionar el mantell de la patrona dels valencians, segons la Junta Central Fallera.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

programacion rialto
ficcions 2019-2020