25n
25N
25N

El Parc Tecnològic de Paterna, pioner com a Entitat de Gestió i Modernització

El Parc Tecnològic de Paterna, pioner com a Entitat de Gestió i Modernització
26/09/2019 -

El Parc Tecnològic de Paterna es convertirà de forma oficial en la primera àrea empresarial de tota Espanya a constituir-se com a Entitat de Gestió i Modernització (EGM).

Així ho ha anunciat hui l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després que el ple d’ahir aprovara per unanimitat el projecte de Conveni de Col·laboració amb la futura Entitat de Gestió i Modernització (EGM) València Parc Tecnològic que estableix les línies de la col·laboració públic-privada entre el consistori i l’Entitat de Conservació del Parc Tecnològic i permet que aquesta es constituïsca com EGM.

Tal com ha explicat el primer edil, que també dirigeix la Regidoria d’Empresa, Universitat i Ciència, “la creació d’aquesta figura és una fita històrica que posiciona a la nostra ciutat a l’avantguarda de les àrees industrials i que és el resultat de la nostra fortalesa empresarial i de tots els anys que portem implantant polítiques de promoció econòmica basades en la col·laboració públic- privada amb les associacions de les nostres 5 àrees empresarials”.

Així mateix, Sagredo ha puntualitzat que “des de l’entrada en vigor de la Llei 14/2018, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, Paterna es va fixar com a objectiu implantar aquesta figura pionera a Espanya que possibilita la gestió mixta a l’hora de conservar, millorar i modernitzar els nostres polígons i parcs empresarials, així com dotar-los de serveis de valor afegit de qualitat.”

Referent a això, l’Alcalde ha afirmat que “des de la seua fase d’esborrany fins a la seua entrada en vigor, l’Ajuntament de Paterna ha sigut molt actiu en el desenvolupament i difusió d’aquesta Llei”.

A més, el primer edil ha indicat que no és casualitat que l’Entitat de Conservació de València Parc Tecnològic haja sigut la que ha fet els primers passos en aqueixa direcció.

“Les nostres excel·lents relacions amb la Gerència del Parc i amb la seua Junta Directiva i la trajectòria de col·laboració des de fa anys, ha possibilitat un àgil i fluid procés de negociació que ens ha portat a obtenir l’acord sobre el contingut d’aquest Conveni”, ha assenyalat Juan Antonio Sagredo.

Per part seua, la gerent de l’Entitat de Conservació del Parc Tecnològic, Manuela Pedraza ha afirmat que “l’adequació de la nostra Entitat a la nova Llei 14/ 2018 va ser una decisió ferma i clara des de la seua posada en vigor. La nostra Junta de Govern, amb el suport incondicional del Consistori de Paterna, va decidir afrontar el repte de transformació a EGM, tal com el recull la nova regulació de les àrees productives. Considerem que és una Llei molt necessària en pro d’aconseguir uns enclavaments amb una gestió més eficient i amb infraestructures i serveis de nivell, que permeten englobar espais més moderns i sostenibles d’acord als nous reptes tecnològics”.

El Conveni de Col·laboració entre l’Ajuntament de Paterna i la futura Entitat de Gestió i Modernització (EGM) València Parc Tecnològic concreta els compromisos adquirits per cadascuna de les parts, no solament a l’hora de la prestació de serveis bàsics, sinó que també afavoreix el consens a l’hora de promoure la posada en marxa de dotacions i serveis de valor afegit que milloren i modernitzen l’àrea industrial.

“Tot això possibilita que les actuacions municipals estiguen clarament d’acord amb el demandat per l’Associació Empresarial, i per tant, per les mateixes empreses, millorant l’eficàcia i l’eficiència d’aquestes”, ha concretat el primer edil.

L’aprovació d’aquest Conveni, juntament amb la proposta d’Estatut i el Pla inicial d’Actuació de la futura EGM, són un pas en ferm perquè, una vegada ratificat per l’Assemblea General de València Parc Tecnològic, es constituïsca de forma oficial la primera Entitat de Gestió i Modernització de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 1 =

ccccinema
CCCC
activem alfafar