25n
25N
25N

Ribó: 'Este parc és un pulmó verd per al barri de Malilla'

Ribó: 'Este parc és un pulmó verd per al barri de Malilla'
28/12/2017 -

“Vull expressar la meua satisfacció per poder visitar aquest parc que s’acaba d’obrir a la ciutadania abans d’acabar l’any 2017. Crec que és un pulmó verd per al barri de Malilla que és el més gran de València i que fins ara no en tenia cap”, ha afirmat l’alcalde Joan Ribó en la seua visita a aquest nou parc urbà de 70.000 metres quadrats, dels quals 27.000 corresponen a zones verdes, a més de 86 horts urbans amb una superfície de 12.000 metres quadrats; més de 9.000 metres reservats per a la construcció d’instal·lacions esportives i quasi 3.000 metres d’hort de fruiters. Un parc en el qual el 90% de la vegetació és autòctona.

“En poc temps el barri guanyarà molt amb aquest parc de Malilla i amb la part del Parc Central que volem obrir abans de Falles. Són 70.000 metres quadrats, 7 hectàrees, un parc gran, important, on hi ha zones esportives, horts urbans, zona de joc de xiquets i una voluntat de treballar amb espècies autòctones”, ha assenyalat Ribó. “En eixe sentit, a més de respectar els arbres que ja hi havia, estem seguint el model de boscos que gradualment es van desenvolupant d’una forma natural, molt més semblant a la d’un bosc natural.”

Ribó ha recordat que en la planificació urbanística de la ciutat el parc de Malilla estava programat per a l’any 2000. L’alcalde ha afegit que “Malilla és una de les zones importants d’expansió de la ciutat.”

La regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha destacat que “el 90% de la jardineria d’aquest nou parc són plantes autòctones. S’han pogut conservar tots els arbres que ja estaven ací. Oliveres, figueres i palmeres, i s’ha cercat la naturalització de les zones verdes seguint el model de la Rambleta des de la convicció que l’espai ha de ser el que correspon, el d’una jardineria mediterrània.”

Després d’assenyalar que “per fi hem pogut obrir aquest espai que els veïns de Malilla portaven molt de temps esperant i ara solament cal gaudir-lo, Soriano s’ha referit a la programació de visites per part d’entitats veïnals i escoles i al fet que “els 86 horts urbans tindran un reg com s’havia de fer: a manta, i per açò hi ha tres safaretjos que són les que s’han mantingut i les que li donaran l’aigua. També s’han rehabilitat tres alqueries, una per a manteniment del jardí per part de l’Organisme Autònom de Parcs i Jardins; una altra que serà per als veïns i per a activitats didàctiques, i una altra per als servicis de tota la gent que utilitze el jardí i que albergarà una cafeteria”.

UN ELEMENT ORNAMENTAL

Més tard, com a resposta a la pregunta d’un periodista, la regidora ha insistit en el model de jardí que impulsa el Govern de la Nau. Soriano ha explicat que en aquells jardins de tipus ornamental es mantenen les plantacions de setos, mentre que en els jardins que naturalitzen la vegetació, es planten arbustos, seguint els criteris tècnics. La regidora ha posat com a contraexemples el Jardí de Monfort, amb setos, o el nou parc de Malilla, amb arbustos de plantes autòctones.

REDUIR L’AFECCIÓ A l’HORTA SENSE ELIMINAR CARRILS

“A l’oposició no li interessa molt el tema de l’horta, perquè el projecte que hem presentat és molt clar: mantenint els tres carrils hem fet un estudi que demostra d’una manera molt clara que es pot reduir aproximadament la meitat de l’afecció a l’horta sense eliminar els tres carrils. Quina pega li posen a açò?”, ha dit Ribó en ser preguntat pel projecte alternatiu al traçat de la V21 presentat al govern de l’Estat.

L’alcalde ha explicat novament que l’Ajuntament aposta per un modificat en el projecte d’ampliació de la V21 del Ministeri de Foment, una figura administrativa que permet “millorar l’obra” sense afectar substancialment els terminis i, “és més, abaratint fins i tot costos, i sobretot, en aquest cas, respectant al màxim l’horta”. Ribó ha recordat que es va comprometre en l’últim Ple a lliurar la documentació de l’Ajuntament relativa a l’alternativa per a la V21 “i així ho he fet”. Una proposta alternativa que l’alcalde ha comunicat als diferents grups municipals que conformen el govern de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 4 =