25n
25N
25N

S'aprova les bases per a la creació d'un parc a Natzaret

S'aprova les bases per a la creació d'un parc a Natzaret
23/02/2017 -

El Ple ha aprovat, amb el suport de tots els grups polítics, l’acord entre l’Ajuntament de València i l’Autoritat Portuària per a la creació del Parc de la Desembocadura del Túria, amb una extensió aproximada de 86.000 metres quadrats. Aquesta acció comportarà l’enderrocament de l’actual mur al voltant d’una antiga fàbrica, i la creació d’una àrea esportiva dotacional i d’espai lliure que unirà Natzaret i la ciutat amb el Port.

Concretament, el Ple ha aprovat les bases per a l’ordenació urbana de Natzaret Est, “que son fruit d’un acord històric, que solucionarà la relació de la ciutat amb el seu port, que no ha sigut sempre equitativa i equilibrada”. Amb aquestes paraules, el regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, ha celebrat l’esmentada decisió “que ha sigut possible gràcies a la predisposició de l’Autoritat Portuària, a la implicació de la Generalitat, de l’equip de govern municipal i, personalment, de l’alcalde de València, així com al treball dels equips tècnics”.

Vicent Sarrià ha explicat que Natzaret és “una zona de la ciutat castigada”, i ha afegit “que calia dotar-la d’uns usos dotacionals i terciaris que, a més de dignificar el barri, garantiren una millor qualitat de vida per al seu veïnat”. A la seua intervenció, el regidor d’Urbanisme ha relatat “el treball intens de l’actual equip de govern, en una negociació en la qual, de vegades, semblava que partien de zero, tot i l’existència d’un conveni signat que mai s’ha materialitzat”. “Tot i això –ha conclòs–, queden assumptes per resoldre com, per exemple, la solució viaria dins del Port, el col·lector nord o el sector del Grau i la ZAL, que aquest govern haurà de desbloquejar”

Abans de debatre aquest punt a l’Hemicicle, el president de l’associació de veïns de Natzaret, Julio Moltó, ha manifestat la seua satisfacció per l’acord al qual han arribat l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària, i ha instat la corporació “perquè qualsevol govern ho plasme en un futur i perquè la desaparició de l’esmentat mur de l’antiga fàbrica Moyresa i Benimar, permeta trencar totes les fronteres que té el barri”. Per últim, ha sol·licitat “que Natzaret siga àrea de rehabilitació de reforma urbana”.

En el debat plenari, el regidor del grup Ciutadans Narciso Estellés ha manifestat que els governants d’aquesta ciutat “tenen un deute amb Natzaret”, i ha argumentat que totes les accions s’han de fer coordinades; mentre que el regidor del grup Popular, Alfonso Novo, s’ha fet ressò dels treballs previs a l’actual acord per a la interacció entre el Port i la ciutat, i ha parlat “de la necessitat de regenerar la zona” i ha demanat terminis per a dur a terme el pla.

A més d’aprovar les bases de l’acord per a l’ordenació urbana de Natzaret, el Ple ha acordat encarregar a la Direcció General de Coordinació Urbanística l’elaboració d’un conveni de desenvolupament d’aquestes bases.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

museo prehistoria