caixa popular

El Parc Lineal de Benimàmet s'obrirà el dilluns

El Parc Lineal de Benimàmet s'obrirà el dilluns
11/03/2018 -

Tot està ja enllestit perquè dilluns vinent, 12 de març, la ciutadania puga estrenar el Parc Lineal de Benimàmet. Així ho han pogut comprovar aquesta setmana personal tècnic municipal, representants de les entitats veïnals del poble, el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, i l’alcalde d’aquest poble de la ciutat, José Melgares, en la seua visita a les instal·lacions per a comprovar l’evolució dels últims detalls de l’obra.

El projecte, impulsat per la Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, ha convertit el buit que va quedar després del soterrament de les vies de Metrovalencia al seu pas per Benimàmet –localitzat concretament entre les estacions de Canterería, Benimàmet i Carolines- en un parc verd de quasi 1.200 metres de passeig per a vianants, 850 metres de carril bici, 510 arbres, 7.350 plantes -4.813 de les quals autòctones- i 12.100 metres quadrats de gespa o praderia mediterrània.

Valencia

Cal tenir en compte que el pla inicial licitat per l’anterior corporació municipal va ser inviable en no comptar amb l’informe favorable de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), atés el disseny que s’havia plantejat sobre la llosa que discorre sobre el traçat subterrani del metre. Açò va implicar que, encara que s’havien iniciat les obres, aquestes es paralitzaren per a realitzar els tràmits adequats per a donar llum verda al projecte actual.

Les obres, que han comptat en tot moment amb la supervisió del Servici de Parcs i Jardins i FGV, han suposat també la instal·lació de tres parcs de jocs infantils, tres zones de joc de petanca, una zona de pícnic amb deu taules, un parc saludable amb deu equips d’exercicis, un escenari i graderies per a acollir esdeveniments i una zona d’esplai d’animals de companyia. A més, el parc compta amb un programador de reg centralitzat que permet controlar els aspersors des d’un únic ordinador i amb l’avantatge afegit que el sistema detecta fugides d’aigua procedint al tancament automàtic del reg.

També s’ha adequat l’àrea dels eucaliptus de l’Avinguda de l’Estació, que ara disposen de reg regular donat l’alt grau de protecció que se li assigna a aquests dos eucaliptus monumentals identificats com els arbres més alts de València.

Valencia

Finalment, el projecte ha adequat els carrers adjacents i ha atorgat qualitat urbanística a un espai deficient que s’havia quedat a l’esquena del poble i que no comptava amb una connexió per als vianants còmoda ni eficaç.

“El camí per a obrir el tan anhelat Parc Lineal de Benimàmet ha sigut tortuós perquè, com ha succeït en molts altres casos, ens ha tocat corregir el treball mal fet fruit de la improvisació i les presses de l’anterior corporació municipal i fer un projecte seriós i sense fissures”, ha afirmat el regidor Giuseppe Grezzi. “Afortunadament, el treball conjunt i pacient del veïnat i el personal tècnic municipal, unit a la voluntat i l’espenta del govern de Joan Ribó, han fet que el parc siga possible, en una plasmació factible i més fidel als desitjos dels veïns i les veïnes de Benimàmet, una qüestió que ens omple de satisfacció”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 10 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris