25n
25N
25N

El Parc de Desembocadura, l'assignatura pendent des de 1996 que comença a agafar forma

Ja han començat les obres per a la construcció de la primera infraestructura esportiva: un circuit ciclista de 110 metres per volta

@joanribo

El Parc de Desembocadura, l'assignatura pendent des de 1996 que comença a agafar forma
24/02/2020 -

El que serà el tercer pulmó verd de València comença a agafar forma. Situat en el barri de Natzaret, el Parc de Desembocadura comptarà amb més de 63.000 metres quadrats de zones verdes per al gaudi dels ciutadans. Un parc que serà possible gràcies als 195.000 metres quadrats de sòl portuari que s’han cedit a l’Ajuntament de València, en els quals, a més d’aquest tercer espai verd en superfície de la ciutat, es construirà una gran zona esportiva de 88.000 metres quadrats, així com la prolongació de l’antic llit del riu Túria fins a la mar.

Un projecte, a més d’ambiciós, molt necessari per a aquest barri valencià que, juntament amb la construcció de la Línia 10 de Metrovalencia, comença a fer passos cap a la seua revitalització. Però el Parc de Desembocadura representa molt més. Es tracta de “la gran assignatura pendent que tenim a escala urbanística a València”, explicava l’alcalde Joan Ribó. I és que no només és un projecte que es va prometre en 1996, sinó que s’aconseguirà millorar qualitativament la façana marítima de la ciutat.

Els treballs van començar amb la creació d’un jardí provisional, situat en una superfície de 6.000 metres quadrats que, després s’integraran al parc. Ara, li ha arribat el torn a les instal·lacions esportives. L’Ajuntament de València, a través de la Fundació Esportiva Municipal, ja ha començat amb els treballs per a la construcció de la primera infraestructura esportiva amb la qual comptarà el futur Parc de Desembocadura: un Pumptrack.

parque-desembocadura-pumptrack

@joanribo

El pumptrack és un circuit ciclista de 110 metres per volta que comptarà amb “corbes peraltades i ondulacions que formen rollers i salts”, ha detallat la regidora d’Esports, Pilar Bernabé. L’aforament permés serà de 20 persones de nivell principiant o de 10 de nivell avançat. A més, al costat d’aquest circuit, també es crearà un espai annex de psicomotricitat amb diferents elements enfocats a millorar l’equilibri i la propiocepció, com un mini rocòdrom infantil amb 56 preses de colors.

No obstant això, no seran els únics elements que conformaran el Parc de Desembocadura, ja que també s’han projectat la creació d’horts urbans amb l’objectiu de convertir aquest espai verd en un dels llocs de preferència per a valencià i visitants.

La Ciutat del Levante es traslladarà a Natzaret

El Levante U.D., cada vegada, està més prop del seu trasllat al barri valencià de Natzaret. A l’espera que l’Ajuntament de València els concedisca la llicència, s’espera poder construir aquest espai durant el primer semestre de 2020. El pròxim trasllat del Levante a Natzaret obligarà la direcció del club a buscar un futur també per a les seues instal·lacions de Buñol.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − nou =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus