caixa popular

El Parc de Desembocadura més prop de ser una realitat

El barri de Natzaret també comptarà amb la Ciutat del Llevant

El Parc de Desembocadura més prop de ser una realitat
15/05/2018 -
La Ciutat del Llevant es trasllada a Natzaret
El Llevant U.D., cada vegada, està més prop del seu trasllat al barri valencià de Natzaret. Falten tan sols uns mesos per a segellar l’acord amb el Port de València per a instal·lar la seua nova ciutat esportiva, que se situarà en els terrenys de Benimar. D’aquesta manera, i una vegada desbloquejats els aspectes administratius, es presentaria un projecte integral perquè es culmine la tramitació urbanística. El pròxim trasllat del Llevant a Natzaret obligarà a la direcció del club a cercar un futur també per a les seues instal·lacions de Bunyol.

Ja s’ha tancat l’acord per al projecte del futur Parc de Desembocadura, un nou pulmó verd per a la ciutat de València, que se situarà en el barri de Natzaret. Un projecte de gran envergadura que no solament regenerarà la frontera del Port amb el barri, que tan abandonada ha estat durant aquests anys, sinó que, a més, suposarà la culminació del jardí del Túria. Un projecte, que es va prometre en el 96, i que 22 anys després ha deixat de ser un somni per a convertir-se en una realitat.

L’Alcalde de València, Joan Ribó, ja ho ha deixat clar en diferents ocasions. El Parc de Desembocadura ‘no és qualsevol cosa. Aquest parc serà important per a la ciutat, i el desenvoluparem al més prompte possible amb actuacions immediates. És un pas molt important per a anar redirigint la façana marítima, que és la gran assignatura pendent que tenim urbanísticament a València. Un pas que ha costat molt donar, perquè quan treballem amb entitats en l’àmbit estatal les coses costen més, però al final hem pogut arribar i ja estem ací’.

Fa un parell de mesos s’iniciaven els treballs de neteja i eliminació de llots i mal olors. Un primer pas que s’incloïa en el conveni signat per l’Ajuntament de València i el Port, en el qual aquest últim ha cedit l’ús de 195.600 metres quadrats per a la creació d’aquest pulmó verd. De moment, poc se sap sobre com serà el disseny del projecte, ja que serà consensuat mitjançant un procés de participació ciutadana. Així i tot, la qual cosa és clara és que comptarà tant amb arbrat, com amb horts urbans, una pràctica que ja s’està estenent per tota la ciutat.

Ha arribat el moment de compensar eixe deute històric que es tenia amb els veïns de Natzaret i, sens dubte, aquest parc serà la millor solució. Més de 63.000 metres quadrats de zones verdes per al gaudi de veïns i visitants, però també onze unitats d’aparcabicis o la recuperació del pou per al reg dels horts urbans i l’arbrat són alguns dels elements que comporta aquest ambiciós projecte, que acabarà amb l’esperada prolongació del riu Túria. Finalment, tot apunta al fet que el Parc de Desembocadura, i igual que es fa en altres parcs de la ciutat, es tancarà a les nits per motius de seguretat.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − tres =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018