El Parc de Coves Carolines recuperarà la memòria històrica de Benimàmet

El Parc de Coves Carolines recuperarà la memòria històrica de Benimàmet
19/09/2018 -

El projecte inicial del futur Parc de Coves Carolines, que serà sotmés a un procés de participació ciutadana, contempla la millora de la zona amb un camp de futbol 11 i altres dotacions. També, la recuperació de la memòria històrica de Benimàmet. Aquest espai lliure, «que donarà resposta a les necessitats d’esplai, joc i esport del veïnat, també recuperarà la memòria d’aquesta zona, de la vegetació i de les coves, tres de les quals es restauraran per donar-los un ús administratiu o associatiu.

El regidor de Desenvolupament Urbanístic Sostenible, Vicent Sarrià, ha presentat hui el projecte previ d’aquest nou parc, que connectarà amb el Parc Lineal, i s’executarà per fases durant la pròxima legislatura. Tal com ha explicat, es tracta d’un document previ que a hores d’ara estudien els servicis municipals competents i que, després de ser objecte d’un procés participatiu, s’elaborarà de forma definitiva a finals d’any.

Ocuparà una superfície de 44.971,02 metres quadrats que conformen diferents parcel·les, de les quals algunes encara no són propietat municipal. Per això, el projecte consta de dos àmbits d’actuació. En la parcel·la sud es manté l’actual poliesportiu, amb una dignificació de les seues façanes, i es contempla la intervenció a les coves, «amb un alt contingut de memòria patrimonial que volem recuperar». A més al jardí que envolta aquestes infraestructures també s’incorporen espècies que històricament han existit però que hui estan en decadència. En paraules del regidor aquesta zona serà «un jardí de repòs, amb xicotets jocs, ombres, fonts, bancs, més d’estada que d’activitats dinàmiques, un espai que connectarà molt directament amb el Parc Lineal i ha de ser la seua continuïtat».

Pel que fa a la parcel·la nord, «acollirà un ús molt més dinàmic i es proposa com a un parc esportiu, però no d’una manera excloent i entenent com esport tota activitat dinàmica a realitzar a l’aire lliure, inclosos els jocs infantils». En aquesta zona es presenta l’alteració topogràfica més gran, i s’aprofitarà per a la construcció de l’esmentat camp de futbol, «una instal·lació reivindicada pel veïnat i que estarà a l’abast de tothom des d’un mirador que se situarà al carrer Cocentaina».

«En definitiva, amb aquest projecte es pretén donar continuïtat a una aposta del Govern municipal per dignificar i millorar l’espai públic en Benimàmet. És un digne complement de l’actuació executada recentment al Parc Lineal», ha aclarit el regidor que també ha reconegut «les dificultats del projecte per la seua orografia i per la titularitat de les parcel·les afectades». Amb tot, ha conclòs, «ens semblava increïble que aquest parc haja estat tants anys sobre el paper, com un parc de sistema general, i que no s’haja avançat gens en el que ha de ser previ a qualsevol actuació, que és el disseny del mateix parc».

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 20 =

sagunt a escena 2019
turismo salou