25n
Orgull
Orgull

Parc Central: es licita la venda de solars per a avançar en la integració del ferrocarril a la ciutat

Totes dues licitacions ja han sigut publicades perquè els interessats puguen presentar les seues ofertes

Zeppeline.es

Parc Central: es licita la venda de solars per a avançar en la integració del ferrocarril a la ciutat
10/04/2019 -

La Societat València Parc Central Alta Velocitat 2003 ja ha licitat, després de ser aprovat pel Consell d’Administració, la venda de solars per subhasta pública a l’alça de dues parcel·les independents de la seua propietat. Totes dues licitacions ja han sigut publicades en la Plataforma de Contractació de l’Estat, així com en la web valenciaparquecentral.es, perquè els interessats puguen començar a presentar les seues ofertes durant els pròxims 90 dies.

Així, els fons obtinguts de la venda d’aquests solars es destinaran a continuar amb l’execució del Parc Central de València. Concretament, amb la integració del ferrocarril a la ciutat, tal com es reflecteix en l’Acord de Cooperació, signat el passat 9 d’abril, entre el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de València, Adif Alta Velocitat i Renfe Operadora, que preveu l’inici de la construcció del túnel passant i el Canal d’Accés per al 2021.

Sens dubte, una obra de gran envergadura, que suposarà la fi de la separació del barri de Russafa i Malilla, gràcies al soterrament de les vies, i que es completarà, en el futur, amb la construcció de la nova estació de tren de la ciutat amb la qual es culminaria el Parc Central de València.

Els solars que eixen a subhasta es corresponen amb els que estan situats al carrer Maestro Sosa – Sant Vicent Màrtir, amb una superfície de 3.507,96 m² i una edificabilitat de 14.713,31 m2T, i els solars de l’avinguda Peris i Valero – Juan Ramón Jiménez, que compten amb una superfície de 953,52 m2 i una edificabilitat de 8.571,27 m2T. Les parcel·les de tots dos solars suposen un 38% del sòl de propietat de VPC en la Fase 1A del projecte de reparcel·lació, aprovat pel Consistori el juny de 2007.

El preu d’eixida en la subhasta és de 5.812.300 euros per als solars de l’avinguda Peris i Valero, mentre que els de Maestro Sosa – Sant Vicent Màrtir té un preu d’eixida de 10.677.700 euros.

Sobre el nombre d’habitatges que es podran construir en les parcel·les dels solars, una vegada finalitzada la venda, des de València Parc Central informen que dependrà d’una decisió del promotor-constructor d’acord amb les normes urbanístiques municipals.

La Societat València Parc Central disposa de més solars, en les parcel·les 3, 7 i 8, que més endavant també eixiran a subhasta, en estar incloses en aquesta primera fase de reparcel·lació. Concretament, són les que es troben al carrer Bailén, enfront de l’estació Joaquín Sorolla, com els terrenys en els quals se situava el safareig i part dels tallers del concessionari.

No obstant això, s’ha decidit esperar a inici de les obres que afecten aquests solars amb l’objectiu de reduir la incertesa dels possibles compradors. I és que cal recordar que estan pendents d’executar-se les obres d’Habilitació de Solars, així com les obres del ‘Desglossat Dr. Domagk’, que fa referència a les actuacions en els terrenys que ocupava el concessionari de cotxes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − dotze =