25n
25N
25N

Parc Central: així quedarà l'entramat ferroviari de València

La macroactuació en el Parc Central preveu dues parades de Rodalies en l’Avinguda d’Aragó i Universitats

Parc Central: així quedarà l'entramat ferroviari de València
29/05/2018 -

Les obres del Parc Central continuen endavat en plena ciutat de València. La primera fase d’aquest “pulmó verd”, que inclou la construcció de prop del 40% de la seua extensió total, viu la seua recta final, el contracte de la qual finalitza en el mes de juliol. Serà en eixe moment quan, previsiblement, puga obrir-se al públic. Mentres tant, desgranem altre dels punts que preveu el projecte del Parc Central: com quedaran les infraestructures ferroviàries en la capital del Túria?

Sens dubte, el centre neuràlgic serà l’Estació Central, situada al sud de l’actual Estació del Nord -que deixarà d’exercir la seua actual funció-, entre els carrers Xàtiva, Bailén, Alacant i la Gran Via. Amb fins a 45.000 metres quadrats dedicats a usos terciaris i un aparcament subterrani, l’Estació donarà accés tant als trens d’Alta Velocitat (AVE), com de Llarga Distància i Rodalies. Per a això, comptarà amb un recinte ferroviari subterrani proveïts amb una dotzena de vies.

L’Estació Central

El complex oferiria connexió directa, segons el projecte inicial, amb les parades de Bailén (línia 7) i també amb la d’Alacant (línia 10) de Metrovalencia. Aquesta última encara està en fase de projecció perquè les obres de la línia 10, anteriorment denominada T2, van estar paralitzades fins a l’estiu passat.

Per aquesta Estació Central discorrerà el túnel pasant que connectarà el nord de la ciutat amb el sud per sota del sòl i que portarà els Rodalies fins a l’Avinguda d’Aragó i les Universitats, on s’instal·laran sengles estacions que connectaran amb les línies del metro i tramvia.

Les connexions ferroviàries que preveu el projecte inicial

El caràcter intermodal de totes aquestes modificacions oferirà una millora substancial en la mobilitat urbana. Trens, metres, tramvies, autobusos i taxis quedaran integrats en una xarxa interurbana que convertirà a València en “la ciutat millor comunicada de la Comunitat Valenciana”, segons assenyala el projecte inicial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − dotze =

CCCC
torrent