25n
25N
25N

Els aturs de l'EMT s'endureixen: 4 hores en cada torn

El comité d’empresa de l’EMT segueix avant amb els aturs previstos després de no arribar a un acord

Els aturs de l'EMT s'endureixen: 4 hores en cada torn
07/10/2020 -

Els aturs de l’EMT de València augmenten a partir d’aquest dimecres, 7 d’octubre. Tal com van anunciar des del comité d’empresa, si no s’arribava a un acord, la vaga s’enduriria. Així, a partir de hui, els aturs previstos seran de 4 hores en cada torn, és a dir, de 7.00 a 11.00, de 16.00 a 20.00 i de 00.00 a 04.00 hores. De nou, les hores punta seran les que concentren majors aglomeracions.

Per al comité d’empresa de l’EMT, les aglomeracions de passatgers que es produeixen als autobusos són responsabilitat tant de l’Ajuntament, com del president de la companyia i regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, “per no convocar al consell d’administració per a ratificar el conveni col·lectiu signat al març”. No obstant això, tal com va explicar l’alcalde de València, Joan Ribó, “el tema de l’EMT està vinculat a un tema de finançament. Des del Consistori estem demanant, a nivell estatal, els recursos necessaris”.

El motiu del conflicte se centra, així, en la ratificació del preacord del conveni signat pel Consell d’Administració de l’EMT el passat 13 de març, l’incompliment de l’acord per l’externalització dels treballs de l’àrea tècnica i l’impagament de prima d’absentisme, de primes de formació i dies de conveni de 2019. Així mateix, entre altres causes de la mobilització es troba l’eliminació dels vàters provisionals i l’exigència d’una adequada neteja dels mateixos i una major protecció enfront de la Covid-19.

En cas de no arribar a un acord, els aturs continuarien incrementant-se progressivament. D’aquesta manera, al novembre, s’ampliarien a sis hores en cada torn – de 7.00 a 13.00, de 16.00 a 22.00 i de 00.00 a 06.00 hores – mentre que, al mes de desembre, els aturs s’incrementarien fins a les huit hores en cada torn.

De moment, i per a minimitzar el risc que suposa les aglomeracions que s’estan produint als autobusos, des de la direcció de l’EMT ja es va anunciar que no només es va comunicar a la Conselleria de Sanitat la preocupació sobre aquest tema, sinó que s’estava realitzant un seguiment de l’afectació en el servei i s’estaven mantenint les mesures de seguretat enfront de la Covid-19, com el reforç de la neteja i desinfecció, l’aïllament de la zona del conductor o l’entrada per la porta central de l’autobús.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 9 =

bombers
bombers