caixa popular

L'atur continua el seu descens a València

En abril se han registrado 4.777 contratos más que en el mismo mes de 2017

L'atur continua el seu descens a València
10/05/2018 -

L’atur a la ciutat de València ha descendit a l’abril, ha passat de 61.551 persones en situació de desocupació a 56.487. Vora 5.000 persones (4.777) han deixat d’estar aturades, 2.300 de les quals són dones, segons les últimes dades fetes públiques.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez s’ha fet ressò hui aquestes dades (del Servef i del Sepe interpretats per València Activa) i ha recordat que el nombre de persones aturades des d’inici de legislatura ha passat de 69.035 persones a 56.487. «Aquestes dades confirmen la tendència a la baixa en les xifres de desocupació que experimenta la ciutat, en reduir-se gradualment el nombre de persones en atur».

Pel que es refereix a la desocupació femenina, «les xifres també són positives», ja que es redueixen considerablement, en passar de 35.146 dones en atur a l’abril de l’any passat a 32.841 a l’abril d’enguany, 2.305 menys.

Gómez ha acollit les últimes xifres amb un «optimisme prudent» i ha assegurat que “ens empenten a seguir treballant per generar noves oportunitats i fomentar la creació d’ocupació entre les persones que més ho necessiten”.

DESOCUPACIÓ JUVENIL A LA CIUTAT DE VALÈNCIA

Les xifres de desocupació total segueixen disminuint, i en termes interanuals es registra una taxa de variació del -8,2%. Mentre en el cas de les persones joves, la reducció és menor, en concret del 2,9%, «xifra que reflecteix la importància de posar en marxa accions específiques que fomenten l’ocupació juvenil, com el programa d’ocupació jove ‘Anem!’ que la Regidoria d’Ocupació ha posat en marxa per segon any consecutiu per contractar a més de 500 joves de menys de 30 anys per treballar durant un any a l’Ajuntament de València».

Segons Gómez, «amb ‘Anem!’ volem brindar a la joventut una primera experiència laboral de qualitat que els ajude a obrir-se camí al mercat de treball, millorant la seua situació personal i reduint de forma significativa la desocupació juvenil a la ciutat”.

CONTRACTACIÓ

Les dades referides al capítol de contractacions «també mostren signes positius», en passar de registrar-se 28.971 contractes a l’abril de l’any anterior a 33.748 contractes l’abril de 2018. D’aquesta manera, en aquest mes d’abril s’han registrat 4.777 contractes més que en el mateix mes de l’any anterior.

Gómez ha considerat «fonamental conéixer la realitat i característiques de les persones aturades per poder implantar polítiques actives d’ocupació i desenvolupar servicis de proximitat que s’ajusten a les necessitats existents».


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 19 =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris