25n
25N
25N

Atur: 33.258 desempleats menys a la Comunitat en 2017

Suposa la reducció de l’atur en un 8%, i situa la xifra total d’aturats en 385.705

Atur: 33.258 desempleats menys a la Comunitat en 2017
03/01/2018 -

La Comunitat Valenciana segueix rebent bones dades macroeconòmiques. L’atur en el nostre territori va baixar en 2017 en 33.258 persones, la qual cosa suposa una reducció del 7,94%. La quantitat total de persones sense ocupació se situa, per tant, en 385.705, segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

La baixada en desembre va ser de 5.985 persones, un 1,53% respecte al mes anterior. I de nou, la Comunitat és una de les quals lidera aquesta millora, sent la segona que més redueix el nombre d’aturats en desembre, per darrere d’Andalusia (26.378) i la Comunitat de Madrid (7.613).

L’únic sector que redueix la seua desocupació són els serveis, amb 5.678 aturats menys, mentre que l’agricultura (166 més), la indústria (223 més) i la construcció (236 més) presenten una tendència oposada.

Les dades d’afiliació a la Seguretat Social són molt menys encoratjadors. En l’últim mes tan sols 115 persones més es van afiliar, situant la xifra en 1.835.000 afiliats a la Comunitat. Tanmateix, les dades anuals són molt positives: prop de 67.500 afiliats més en 2017.

La Generalitat celebra les dades de desocupació

El secretari autonòmic d’Ocupació i Treball, Enric Nomdedéu, ha valorat positivament les dades d’atur presentades pel ministeri i ha qualificat aquestes xifres d'”esperançadores”. A més, ha ressaltat que “el comportament del mercat de treball és millor” a la Comunitat que en la resta d’Espanya i ha recordat els programes engegats pel Servef per a estimular la creació d’ocupació en els sectors amb més dificultats d’inserció, com Avalem Joves o Avalem Experiència.

No obstant això, Nomdedéu, ha reconegut que, encara, “queda molt per fer” i, en aquest sentit, ha avançat que el repte per a enguany 2018 és “aprofundir en la modernització i millora del Servei Valencià d’Ocupació, començant també a dibuixar un nou model d’ocupació de qualitat”.

CC. OO. i UGT demanen solucionar el problema de la precarietat

Comissions Obreres del País Valencià ha qualificat d'”insuficient” aquesta baixada de l’atur. Ho atribueix a “les festivitats nadalenques” i a l'”avanç de la campanya de rebaixes” i critica que tinguem un mercat laboral cíclic i estacional. D’altra banda, ha recordat que “la precarietat segueix instal·lant-se en la contractació, ja que la majoria de contractes continuen sent temporals”, i ha puntualitzat en la diferència entre homes i dones.

Des d’UGT, la seua secretària de Formació Empre i igualtat de gènere, Pilar Mora, ha recalcat que “l’ocupació que s’està creant és precària, i que el que s’ha aconseguit és generar una gran massa de treballadores i treballadors pobres. Açò és, lamentablement, el que ha sigut la tònica de l’any 2017: ocupacions precàries i prestacions insuficients, un any d’estancament per a les i els aturats majors de 55 i de dificultat d’accés a ocupacions en condicions de joves i dones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + vint =

bombers
CCCC