caixa popular

L'atur baixa a Mislata de les 4.000 persones per primera vegada des de 2008

L'atur baixa a Mislata de les 4.000 persones per primera vegada des de 2008
11/08/2017 -

L’última estadística del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), situa en 3.960 les persones sense ocupació a Mislata. Una xifra que aconsegueix al 20,4% de la població activa i que suposa una disminució de més de cinc punts sobre l’any 2011. En aquell moment el nivell d’atur aconseguia el 25,13% de la població activa i afectava 5.173 persones.

Des de 2008, any en què l’atur afectava 3.412 veïns i veïnes, el segon municipi en població de l’Horta Sud havia estat sempre per sobre dels 4.000 aturats. Així, en 2009 van ser 4.486 les persones sense ocupació registrades en les oficines de l’atur, en 2010 va ascendir a 4.411 i en 2011, el nou govern socialista es va trobar amb 5.173 aturats, la qual cosa suposava que un de cada quatre ciutadans de Mislata en edat laboral, no tenia ocupació.

L’evolució del nivell d’ocupació a Mislata no ha sigut essencialment diferent de la resta de l’entorn socioeconòmic assotat per una dura crisi que ha afectat especialment al sector industrial, majoritari en la comarca. No obstant això, per l’especial gravetat de la crisi en les àrees metropolitanes de les grans urbs, el govern local mislater ha mantingut en aquests últims anys un alt nivell d’activitat tendent, segons explica la portaveu socialista, María Luisa Martínez Mora, “a tractar de pal·liar en la mesura que siga possible aquesta xacra que ens ha castigat a conseqüència d’una crisi que els ciutadans no hem creat, però sí patit”.

Així, ha recordat la portaveu del govern actual, “heretem en 2011 una ciutat amb més de 5.000 aturats. Ara puc dir amb orgull que ja estem per sota de 4.000”. Martínez Mora ha matisat que “encara que l’atur no és un problema que es genera directament des de l’àmbit municipal, sí que puc assegurar que a Mislata ens hem deixat la pell per a recolzar qualsevol opció de creació d’ocupació, formació d’aturats i parades i, en general, ajudes perquè pogueren mantenir una qualitat de vida raonable”.

L’edil recorda, entre les accions realitzades en aquests anys, com el Pla Social d’Ocupació, les beques postgrau per a joves, el Mislata Et Beca, o el Pla d’Estímul al Comerç Local, han servit per a “pegar una espenta al descens de l’atur, que a Mislata és notori i ens anima a seguir treballant en aquest tipus de projectes per a millorar la vida dels nostres veïns”.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + deu =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris