Milers de ciutadans ixen al carrer per a demanar diàleg als polítics

La iniciativa Parlem_Hablamos ha mobilitzat a milers de persones en més de 50 ciutats d'Espanya

Guardar

parlem
parlem

És la principal exigència dels ciutadans: parlar, dialogar. Després dels successos del passat 1 d'octubre, l'escalada de tensió ha anat en augment a Catalunya i la resposta dels dirigents polítics s'ha mantingut en una línia dura i sense flexibilitat. Partits com el PSOE o Compromís, han reclamat diàleg als Governs de Rajoy i Puigdemont per a tornar a la normalitat democràtica.

parlem_hablamosHui més de 50 ciutats han viscut un moviment ciutadà, una iniciativa sense banderes, sense colors amb un sol missatge: Parlem/Hablamos. Milers de ciutadans han eixit al carrer a Madrid, Barcelona o València per a demanar als representants polítics que facen el seu treball, que abandonen l'escalada de tensió i que d'una vegada, comencen a dialogar sense restriccions.

Sens dubte, la setmana ha viscut diversos moments clau com el discurs del Rei Felipe VI o el del propi Puigdemont un dia després i a la mateixa hora. A açò, cal afegir la fugida d'empreses destacades de Catalunya que ha suposat un dur colp al Govern de Catalunya. Sabadell o la Caixa, les dues entitats més importants de Catalunya, han decidit canviar la seua seu social a la Comunitat Valenciana i sembla que no seran les úniques.

Gas Natural, Aigües de Barcelona o el Banc Mediolanum ja han confirmat el canvi de seu social fora de Catalunya. El propi vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras qualificava alguna d'aquestes eixides amb unes declaracions poc encertades. Mentre l'expresident Mas en una entrevista al Financial Times assegurava que Catalunya no està preparada per a una independència pràctica.

Dimarts que ve Puigdemont acudirà al Parlament però es desconeix si declararà la independència unilateral, mentre els ciutadans exigeixen a Rajoy i al propi Puigdemont diàleg perquè mai és tard.

Destacats