25n
Orgull
Orgull

El pàrquing de Bruges reobrirà "abans de les compres de Nadal" amb més de 300 places de rotació

L’aparcament comptarà amb 40 punts de càrrega de vehicles elèctrics, repartiment d’última milla i 400m2 de càrrega i descàrrega

E.P

El pàrquing de Bruges reobrirà "abans de les compres de Nadal" amb més de 300 places de rotació
28/08/2018 -

El pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges reobrirà “abans de les compres de Nadal”, ja que en aqueixes dates s’incrementa l’arribada d’usuaris per a comprar en el Mercat Central, que està pròxim a l’aparcament, i comptarà amb més de 300 places de rotació, al que es dedicarà “fonamentalment”.

Així ho ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible en l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, que ha visitat aquest dimarts les obres del pàrquing juntament amb l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Grezzi ha assenyalat que el “compromís” de l’Ajuntament era reobrir el pàrquing “abans de les compres de Nadal” davant l’increment de ciutadans que acudiran a realitzar les compres en el Mercat Central, però ha assenyalat que “tot” el que puga avançar-se la reobertura “benvingut siga”.

“Per a aqueixes dates el pàrquing estarà, fins i tot un poc abans. El compromís és aqueix, ho volem complir i ho complirem”, ha apuntat l’edil, qui ha ressaltat que l’aparcament serà “fonamentalment” de rotació i comptarà amb més de 300 places per a aquest aspecte.

Així mateix, ha sostingut que comptarà amb “molts avanços” en l’estructura, amb 40 punts de càrrega per a vehicles elèctrics, la zona de repartiment d’última milla per a bicicletes elèctriques, amb aparcament per a bicicletes i motos, i amb la primera planta dedicada a “labors comercials”, amb més de 400 metres quadrats per a càrrega i descàrrega del Mercat Central i els comerciants del centre.

Les obres de l’aparcament estan “bastant avançades”, perquè el més “delicat” per a realitzar era la rampa, que ja està acabada. “Ara s’està formigonant la llosa superficial de la rampa, que està avançat, i des de la cinquena planta està avançat tot l’encofrat, les instal·lacions que s’han de posar i s’està pintant ja. Va bastant bé l’obra”, ha destacat Grezzi.

Aparcament_Bruges

D’aquesta forma, ha explicat que el model de gestió està “per definir”, però que prevaldran l'”interès públic”. “És una necessitat pública que hi ha per a oferir un servei a la ciutadania. Açò és el que ens guiarà, ens ha guiat en el mandat i que tan bons resultats està donant”, ha assegurat.

El regidor ha ressaltat que es tractava d’un dels objectius fonamentals de l’equip de govern. “Hem fet el projecte i rescatat la infraestructura. Paguem més d’onze milions d’euros, amb els interessos, i d’ací a pocs mesos estarà obert, una infraestructura que és un patrimoni per a la nostra ciutat i perquè té un valor ho paguem para, en pocs anys, recuperar el seu valor”, ha apuntat.

Per tant, ha destacat que serà “una eina fonamental per a la mobilitat de l’entorn, per al Mercat Central, també per al comerç del centre, el veïnat, que tindrà una infraestructura de mobilitat i podrà entrar caminant al Mercat des del pàrquing”.

POSSIBLE CONNEXIÓ ENTRE ELS APARCAMENTS

Per la seua banda, Ribó ha puntualitzat que hi ha coses que l’Ajuntament no pot concretar, com el centre de transformació que se situarà en la segona planta del pàrquing. “Açò a voltes porta demores. Aqueixos temes els hem de negociar amb l’empresa corresponent, l’empresa elèctrica, i hi ha altres elements en els quals les finalitzacions mai es poden tancar en una data fixa”, ha explicat.

Així mateix, el primer edil ha reafirmat el “compromís” de no tancar l’aparcament de la Plaça de la Reina, que està en la fase del projecte, sense reobrir el de Bruges, i ha indicat que “està prevista” una possible connexió entre el pàrquing en obres i el de Parcent, separats per una paret, que s’estudiarà quan finalitze la concessió en 2020.

Quant a la urbanització de la plaça Ciutat de Bruges, Ribó ha apuntat que encara no han rebut el projecte per part de la Generalitat. “Esperem que arribe el més prompte possible. Depén dels temps, en funció d’açò cercarem una solució provisional o esperarem una mica, encara no ho tenim clar”, ha afirmat.

Així mateix, l’alcalde ha ressaltat que és “molt important” que el Mercat Central complisca una funció en temes d’economia i agricultura de proximitat. “És molt important habilitar mercats per a possibilitar els mercats de proximitat, que la gent puga anar als mercats i els agricultors puguen intercanviar ràpidament. Els mercats municipals són fonamentals, pensant en alguna cosa clau per a totes les persones, una alimentació saludable”, ha ressaltat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =