25n
25N
25N

"Para ESO... Innovarte": una finestra per a conéixer noves oportunitats en l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja

Aquesta setmana, l’alumnat de Formació Professional Bàsica com a itinerari alternatiu a l’ESO participarà en activitats personalitzades per a descobrir professions alternatives i eines per al seu futur laboral i social

"Para ESO... Innovarte": una finestra per a conéixer noves oportunitats en l'IES Berenguer Dalmau de Catarroja
17/12/2018 -

L’alumnat de Formació Professional Bàsica com a itinerari alternatiu a l’ESO de l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja esperen amb il·lusió aquesta setmana. I és que participarà en diverses activitats personalitzades dins del programa “Para ESO… Innovarte”, una nova iniciativa que organitzen la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives i Integració Social del centre.

En aquest sentit, la psicòloga de l’institut públic Amparo Muñoz, explica que és un programa experimental amb diverses activitats programades que s’adaptaran als gustos dels 30 alumnes d’entre 16 i 17 anys que participaran. “Es tracta de motivar-los i visibilitzar eixides professionals alternatives que poden interessar-los com a treball o simplement afició però des d’un punt de vista lúdic i divertit”, assenyala.

Així, “Para ESO… Innovarte” començarà avui amb el contacte entre Muñoz i Sonia Espinosa, també psicòloga del centre, amb els joves, un espai que se centrarà en la motivació, el treball de les emocions i sobretot l’estratègia personal de cara al futur. Així, segons indica Muñoz, “volem saber què volen ser per a personalitzar la programació al seu gust i oferir-los eines perquè puguen aconseguir-ho”. A més, coneixeran més de prop el món de les xarxes socials i internet per a aprofitar les seues possibilitats o trobar treball.

Demà dimarts, començaran el dia amb un taller de còmic i il·lustració a càrrec d’Edicions Camacuc perquè traguen la seua via més artística i experimenten amb aquest mitjà d’expressió. D’altra banda, i de la mà de Nacho Vaquero, se submergiran en el món de la música amb la interpretació d’instruments o la composició d’una peça musical.

L’objectiu és donar visibilitat a professions alternatives perquè vegen que disposen de diverses eines per a trobar un treball que els agrade

El dimecres 18 arrancarà amb una activitat dedicada a la fotografia, les xarxes socials i la web com a elements que s’ajuden entre si a través de l’experiència de Javier Sancho, de Andana Solutions. Li prendrà el relleu Toni Saurina amb un taller d’improvisació, tant des del punt de vista de les arts escèniques com des de la vida quotidiana. “Per exemple, aprendran a gestionar millor les seues emocions”, afig Amparo Muñoz.

Per a finalitzar amb aquesta primera edició, l’equip de València Extra mostrarà la part més humana i divertida del periodisme i la comunicació audiovisual i aprofitaran per a gravar els resultats de les activitats de les alumnes i alumnes en forma de notícia. Mentrestant, el professorat avaluarà el treball de tota la setmana.

“El que esperem és que tots els professionals que participem aconseguim descobrir-los que hi ha mons professionals alternatius d’ocupació i vida social en els quals potser se senten identificats i que no havien valorat”, explica la psicòloga. En aquest sentit, indica que es tracta d’oportunitats que permeten l’expressió, un aspecte molt important “perquè expressar-se és sanador“.

Després d’aquesta primera trobada amb la iniciativa, el centre pretén conéixer més de prop els seus interessos i projectes personals per a aprofundir o oferir altres opcions en els següents cursos i demostrar-los que encara que la Formació Bàsica Professional és un itinerari alternatiu a l’ESO ordinària, hi ha moltes oportunitats esperant que l’alumnat puge al carro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze + tretze =

CCCC