25n
25N
25N

Motivació i inspiració de cara al futur amb "Para ESO... Innovarte" al Berenguer Dalmau de Catarroja

Durant aquesta setmana, l’alumnat de Formació Professional Bàsica ha conegut professionals de diversos camps per a descobrir noves opcions per al seu futur laboral i personal

21/12/2018 -

La innovació i el descobriment de noves professions han sigut les protagonistes d’aquesta setmana a l’IES Berenguer Dalmau de Catarroja. I és que l’alumnat de Formació Professional Bàsica ha participat en la I edició del programa “Para ESO… Innovarte”, una iniciativa de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) i Integració Social del centre.

Així, l’alumnat ha conegut de primera mà el món de les emocions amb les psicòlogues i organitzadores del programa, Amparo Muñoz i Sonia Espinosa, perquè es coneguen més per dins i reflexionen sobre el futur que volen. “Hem elegit professionals que els motiven i inspiren de cara al seu futur laboral i com a persones i ha sigut molt interessant conéixer més de prop les seues històries personals”, coincideixen.

Aquests joves han aprés fotografia, teatre, música, il·lustració, emocions, eines informàtiques i comunicació

També s’han apropat al món online, les xarxes socials, la fotografia i les eines informàtiques per a mostrar com les noves tecnologies poden complementar els seus estudis i millorar els seus perfils professionals de la mà de Javier Sancho Boils, dissenyador web i fotògraf. Un aprenentatge que se suma al de la creació d’il·lustracions i còmics per part de Joan Escrivà, d’Edicions Camacuc.

D’altra banda, en aquest programa d’activitats, personalitzades als gustos dels grups, no podien faltar les artístiques. En concret, han fet una sessió de teatre amb l’actor i professor d’art dramàtic Toni Saurina, que explica que “moltes vegades pensem que traure bones notes és molt important, però ens oblidem del nostre desenvolupament personal”. A més, amb Nacho Vaquero han conegut els detalls de la producció musical, però sobretot la importància de formar-se contínuament “perquè les oportunitats passen una vegada en la vida”.

Així mateix, han pogut descobrir els secrets de la comunicació i els mitjans a través de l’equip de València Extra, que ha compartit la seua experiència i els ha permés convertir-se en periodistes i comunicadors per un dia per a entrevistar als seus companys i companyes.

“Para ESO… Innovarte” ha acabat la seua I edició amb la visita de la regidora d’Educació i Benestar Social de l’Ajuntament de Catarroja, Nuria Blanch, que ha entregat diplomes als joves i ha valorat aquesta iniciativa com “una finestra per a descobrir noves eixides professionals, però també per a millorar la seua autoestima”.

D’aquesta manera, l’alumnat de Formació Professional Bàsica de l’IES Berenguer Dalmau no sols ha obert la ment cap a altres professions alternatives, sinó que ha omplert la seua motxilla de valors, experiències interessants i nous reptes per al seu futur professional i personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − cinc =

CCCC
torrent